Devil Seed

0
Postet 9. maj 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 108 min.
 
Udgivet: Canada 2012
 

:

Viljen er der og de fleste effekter er ganske gode
 

:

For meget B-film og forfærdeligt underlægningsmusik
 

Alexandra er en ung, smuk studerende, der flytter sammen med de to piger Bree og og Jessica, der er hendes veninder. Hendes kæreste knalder rundt med Bree uden hun ved det, da hun stadig ikke har taget mod til sig til at have sex med ham. Efter en våd aften i byen, smutter Aexandra og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

DevilSeedAlexandra er en ung, smuk studerende, der flytter sammen med de to piger Bree og og Jessica, der er hendes veninder. Hendes kæreste knalder rundt med Bree uden hun ved det, da hun stadig ikke har taget mod til sig til at have sex med ham.

Efter en våd aften i byen, smutter Aexandra og Jessica ind til en spåkone, hvor der sker sære ting. Bl.a. kan spåkonen se Alexandria’s afdøde mor, der varsler onde tider. Derefter går det ned ad bakke for pigen.

Der begynder at ske ting og sager i deres lejlighed, hun ser syner, stiller sig i Bree’s soveværelse midt om natten, stirrende med dæmoniske øjne. Til hendes veninde svarer hun en sen nattetime med dobbeltstemme. Alti alt er det tydeligt, at de er flere end de tre piger i lejligheden, da en dæmon eller ond ånd, forfølger Alexandria. Der er tilmed en scene med et mindre overfald af seksuel karakter, der minder en selvsamme i filmen “The Entity” fra 1982 (meget seværdig film). Alexandria indser efterhånden at noget er galt – der sker uhyggelige ting om natten, hvor hun tydeligvis er besat, og næste morgen kan hun intet huske af det. Hendes rifter på kroppen forværres og det ender med hun søger hjælp hos en professor, der har kendskab til det okkulte.

Det er altid rart med en film som omhandler temaer som besættelse, dæmoniske ånder, mystik og exorcisme. Men det skal gøres ordentligt. Og film med sådanne emner er rigtig svære at lave så de virker. Efter Ole Bornedal’s fantastiske The Possession kommer der sikkert flere af samme slags, her er een af dem. Devil Seed gør sit bedste og det er tydeligt at holdet bag har set film som The Exorcist, The Entity, Rosemary’s Baby og mange andre geniale film, men det holder ikke helt vand. Selvom viljen er der og dette er bestemt heller ikke den ringeste film i genren, så er det lidt som at spise kartoffelmos uden salt – der mangler lidt. Noget væsentligt.

Af kritiske punkter er der musikken der tydeligvis er keyboard-lavet og kører faktisk med en scary tone hele tiden. Det kommer dog snart til at virke påtaget, som muzak. Det er rigtig irriterende. Effekterne er ofte af den bedre slags, hvor skuespillet dog ikke er i topklasse. Det er lidt en skam, for det virker som om hele filmholdet tror på det, at de går ind i filmen med liv og sjæl og tror på deres gyserfilms-projekt. Og som nævnt er det da bestemt heller ikke kun ringe kritik jeg skal fyre af, men stort set holder det ikke rigtig. Det skinner for meget igennem, at det er en billig produktion – og det gør det allerede i begyndelsen.

Men inden du tror at dette er en nitte, så synes jeg bestemt du skal give den en chance, hvis du kan lide film om besættelse af dæmoner, etc. ! Måske du ikke har behov for så meget salt i kartoffelmosen som jeg har…

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)