Demonic

0
Postet 24. juni 2015 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 83 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Jumpscares! Si'r det bare!
 

:

Lidt for poleret.
 

En mand tilkalder politiet til et ødeog forladt hus en sen nattetime. Den ankomne betjent finder 3 unge menneskers lig. En fjerde er stadig i live og føres til afhøring. John, som spilles af Dustin Milligan, der ikke er verdens bedste skuespiller, fortæller sin historie til den tilkaldte psykolog. Han bliver ved med at fable […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

demonicEn mand tilkalder politiet til et ødeog forladt hus en sen nattetime. Den ankomne betjent finder 3 unge menneskers lig. En fjerde er stadig i live og føres til afhøring. John, som spilles af Dustin Milligan, der ikke er verdens bedste skuespiller, fortæller sin historie til den tilkaldte psykolog. Han bliver ved med at fable om Michelle, der endnu ikke er fundet. Og om Bryan, som også mangler. Hurtigt mistænkes Bryan som værende morderen.

I henholdsvis flashbacks, som John fortæller, klip fra det kameramateriale politiet finder, filmet af de unge og efterforskningen der skrider frem, serveres nu en historie, som både omhandler seancer, cirkler, demoniske mord og jumpscares.

Huset har en grum historie, da der for 20 år siden skete en række grusomme mord i det. De unge var i huset, fordi John har syner om sin afdøde mor og for at bevise det overnaturlige. Da der er sket mord i huset, mord der aldrig er opklaret, er det oplagt at jagte spøgelser der. Der bliver sat kameraer op og også lydfølsomt udstyr. Akkurat som man kender det fra de programmer man ser i TV med f.eks. Ghost Adventures. Men til forskel fra de programmer, er der vitterligt noget at se på optagelserne her.

I en seance i en cirkel de finder under et gulvtæppe i det gamle hus, sker der ting og sager og de vækker noget ondt til live. Spørgsmålet er, hvor Bryan er, hvor Michelle er og om John fortæller sandheden.demonic1

Filmen er bl.a. produceret af James Wan, men forvent ikke en film i stil med hans mesterværker som “SAW” eller måske endda “The Conjuring”. Dette er ganske fikst lavet, men også meget anderledes. Filmen krydsklipper som nævnt mellem 3 forskellige fortællermåder og det er ikke nødvendigvis forvirrende eller dårligt. Det mest skræmmende er dog stadig, når der slås over til den velkendte (og meget brugte) stil med deres egne optagelser. For når man ser de spøgelsesprogrammer på TV, som nævnt, så ville det være rart, hvis deres optagelser med deres infrarøde og varmesøgende kameraer faktisk viste noget. Det sker der her og ved ca. 50 min. kan du derfor forvente et jumpscare ud over alle grænser. Måske var jeg bare ikke opmærksom nok, måske sløsede jeg med sanserne – men det virkede ihvertfald. Selv for en garvet gyserfan som undertegnede.

Filmen er uhygelig, men holder sig ikke til gyserstilen alene og det er måske ikke så tosset endda. For samtidig med de skifter mellem de forskellige fortællermåder, så skifter den også lidt stil og svinger derfor mellem gyser og thriller. Det er ikke så skidt lavet og tænkt.

Jeg havde nok forventet noget mere og knap så “rent” som det er lavet her. Der mangler lidt fra huset og der mangler mere isnende uhygge. I stedet er den afløst af spænding og krimifølelsen som a la “hvem gjorde det”.

Slutningen vil gerne være bombastisk, og det er den på sin vis også – men ender med at blive lidt for selvcentreret og klicheagtig. Det er en skam. Der bliver ikke fulgt nok op på det de ser og gives ingen forklaring. Så kan sådanne jumpscares virke lidt som om man er hoppet uden grund!

Men absolut seværdig!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)