Dawn Of The Dead

0
Postet 5. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Så kom de døde endelig på DVD ! Re-makeen af George Romeros klassiske zombiefilm fra 1978, var længe ventet. Og det ville snart vise sig, om ventetiden havde været det værd. Historien er som taget ud fra et mareridt: Ana (Sarah Polley) der vender hjem fra en vagt som sygeplejerske på et sygehus, mødes med […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Så kom de døde endelig på DVD ! Re-makeen af George Romeros klassiske zombiefilm fra 1978, var længe ventet. Og det ville snart vise sig, om ventetiden havde været det værd.
Historien er som taget ud fra et mareridt: Ana (Sarah Polley) der vender hjem fra en vagt som sygeplejerske på et sygehus, mødes med sin mand i deres hus i det stille villakvarter – hun hilser kort på naboens lille pige, som hun kender godt. Næste morgen vågner de begge ved, at samme lille pige står i deres dør ind til soveværelset – man kan kun ane hendes silhuet, og da hun træder frem i lyset, har hun blod om munden, fråder som en vildhund og angriber dem…
Terningerne er spillet til årets zombiefilm. Det virker, dette her. Idet Ana løber ud på villavejen, ser man den røde tråd i filmen, nemlig det uoverskuelige kaos og anarki der er trådt ind i deres verden, mens de sov. Overalt er der levende døde, ikke-døde, brand, eksplosioner og total kaos. “Hell on earth…”
Instruktør Zack Snyder har haft en stor mundfuld at gabe over, sådan at lave et remake af en gammel klassiker, men han har formået at få alle tiders film ud af det. Hans måde at starte filmen på og dermed vise det totale desorganisation i verden er fænomenal. En flot scene filmes fra mange hundrede meter over jorden, hvor kameaet langsomt zoomer ind på Ana der kører sin bil ud af byen – der sker en forfærdelig ulykke på vejen, der ses brande overalt…intet er til at redde. Ana møder efterhånden flere overlevende og de samles i et enormt, tomt varehus, hvor der er flere overlevende. Selvfølgelig optræder ondskaben også her i form af en ondsindet skurk, som man blot venter på skal få den forfærdelige død at blive taget af zombierne, der bliver ved med at vokse i antal. Herfra er historien som i den gamle version – bare bedre. Hvor Romeros version tager overhånd og begynder at blande bizar komik ind i personernes verden, holder Snyder sig her til den kendsgerning, at verden er ved at bukke under for smitten.
Filmen er vellykket, den er spændende, den er blodig, opfindsom og skal nok holde dig fanget på sofaen…Hører hjemme i enhvers gysersamling. DVDen indeholder desuden en masse spændende ekstra materiale – men jeg savner kommentarsporet !


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)