Dark Touch

0
Postet 14. juni 2014 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 88 min.
 
Udgivet: Frankrig/Sverige/Irland 2013
 

:

Charlotte Flyvholm
 

:

Børnemishandling er ikke sjovt.
 

Neve er 11 år og bor med sine forældre i Irland med sine forældre og sin lillebror – og hun bliver seksuelt misbrugt af sine forældre og mishandlet. Dette anes skjult, men der er ikke meget at være i tvivl om. Allerede her aner man måske, at det ligger på grænsen til at være et […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Neve er 11 år og bor med sine forældre i Irland med sine forældre og sin lillebror – og hun bliver seksuelt misbrugt af sine forældre og mishandlet. Dette anes skjult, men der er ikke meget at være i tvivl om. Allerede her aner man måske, at det ligger på grænsen til at være et tragisk drama, mere end en egentlig gyserfilm. Carrie-temaet er inde over, idet Neve får ting til at ske, når hun bliver bange eller ked af det. Og det er hun faktisk gennem det meste af filmen.

Neve mister sine forældre og sine lillebror i en forfærdelig hændelse en nat – møbler går amok og dræber forældrene, brorderen dør senere. Dybt tragisk. Politiet tror selvfølgelig ikke på Neve’s forklaring om møbler der gik amok, men tror det drejer sig om en tyvebande. Neve flytter ind hos nogle af forældrenes venner, som i forvejen har to børn og her må hun langsomt vænne sig til et nyt liv. Skolen er heller ikke særlig rar og hun går i klasse med to søskende, som også oplever vold i hjemmet. Men den triDarkTouch-2ste og stille pige får ting til at ske ved de mindste hentydninger om mishandling. Helt galt går det ved en pigefødselsdag, hvor det tydeliggøres (og overdrives voldsomt) hvor onde børn kan være ved hinanden.

Neve og de to søskende der også oplever vold i hjemmet, får i bedste “rottefængerstil” samlet alle klassens børn på skolen en sen nattetime og derved er hævnen sket fyldest. Hævnen for alle børnenes grusomheder og mobning. Noget som selv ikke den søde skolepsykolog (spillet af danske Charlotte Flyvholm) kunne se skete. Neve allierer sig tavst med de to søskende, hvis mor der var voldelig overfor dem, også fik kærligheden

Så Carrie-effekten er til stedet, men slet ikke i samme grad. Den mangler simpelthen at flytte fokus mere over på gyser-effekten, hvor den mere fokuserer på volden mod børnene og det tragiske aspekt.

Skuespilsmæssigt halter den desværre også en del (det er faktisk kun Charlotte Flyvholm og Missy Keating der spiller Neve, der gør det rigtig godt) og det er synd, at fokus er flyttet over for at kunne vise sårbarheden ved børn der vanrøgtes. Derved flytter man temaet fra gyser til tragisk drama og det er ikke det jeg havde regnet med. Noget andet er, at reaktioner hos de figurer der omgiver skolepsykologen og Neve virker alt for kunstige – deres reaktioner harmonerer ikke med virkeligheden. Det trækker desværre ned.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)