Castle Freak

0
Postet 18. juli 2010 af i

Info

 
 
 
 

Stuart Gordon er manden bag de geniale film From Beyond og Re-Animator og sammen med makkeren Brian Yuzna har han kreeret nogle ganske fantastiske film, som bør ejes af enhver gyser-elsker. Hans film indeholder lige tilpas dele sort humor, splatter, gys, eventyr og alt det der gør en gyser seværdig, sammen med en god portion […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Stuart Gordon er manden bag de geniale film From Beyond og Re-Animator og sammen med makkeren Brian Yuzna har han kreeret nogle ganske fantastiske film, som bør ejes af enhver gyser-elsker. Hans film indeholder lige tilpas dele sort humor, splatter, gys, eventyr og alt det der gør en gyser seværdig, sammen med en god portion eminent lavet special effects. Trauma Magazine har haft den store fornøjelse at lave telefoninterview med både Gordon og Yuzna i bladets spæde start. I 1995 kom så Gordon’s Castle Freak, som nu er ude på DVd gennem AWE. Som nok er mestre indenfor udgivelsen af oversete titler i DK. Og med i filmen er Stuart Gordon’s yndlingsskuespillere Barbara Crampton og Jeffrey Combs, som er at finde på rollelisten i hans tidligere nævnte film – hvem husker ikke Barbara Crampton’s sindssyge skrig/grin i slutningen af From Beyond? C’est formidable! Jefferey Combs spiller John Reilly, der har arvet et stort slot i Italien. Hans ulykke skete år forinden, da han spirituspåvirket kørte galt, hvor hans søn på 5 år døde og hans teenagedatter blev blind. Derfor er forholdet mellem ham og hans kone Susan (Crampton) heller ikke særlig idyllisk, nærmest på grænsen til udslettelse.Hvad de ikke ved, som vi seere får at vide i filmens start, er der en skabning i slottets kælder, der ikke er bleg for at lave ravage. Og da han/den blev grundigt mishandlet af slottets hertuginde, der døde, må man foranlediges til at tro, at der er noget raseri der trænger til at blive forløst. Reilly hører dog også sære lyde den første nat på slottet og da han efter et skænderi med Susan atter tyer til flasken, tager han en pige med hjem i vinkælderen. Det kommer der ikke noget godt ud af og snart må han møde skabningen fra kælderen – og det samme må hans blinde datter! Efter at have set Re-Animator og From Beyond med jubeltilråb da de kom frem og givet dem en særlig plads på DVD-hylderne, så skuffer Castle Freak en smule. Historien er som taget ud fra en gammel 70’er film og meget forudsigelig. Den rummer de klassiske ting (misfoster, mishandling af dette, ung, uskyldig pige ankommer, misfoster bliver forelsket, opgør, osv.), men fænger altså ikke som tidligere af Gordons fremragende film. Atter engang har han valgt at filmatisere en historie af H.P. Lovecraft, denne ”The Outsider” er dog ganske anderledes. Vist følger man med, men slet ikke på samme facon som med andre titler af instruktøren.

Få dog alligevel fingre i den – af flere grunde: bl.a. er det de to skuespillere Combs og Crampton, der atter spiller sammen og det hele foregår i idylliske Italien. Og det er tydeligt, at de nyder hvad de laver – til trods for den lidt spæde historie.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)