Brutal Inkasso

0
Postet 9. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Pludselig dumpede der en DVD ind, med et cover prydet af to blege danskere, en titel, der lyder som den senest Tarantino-film. På rollelisten er der en masse ukendte danske navne. Indrømmet, jeg gjorde mig klar til at anmelde en ringe, ringe film. Troede jeg ! Og igen: indrømmet ! Jeg var for hurtig ude […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Pludselig dumpede der en DVD ind, med et cover prydet af to blege danskere, en titel, der lyder som den senest Tarantino-film. På rollelisten er der en masse ukendte danske navne. Indrømmet, jeg gjorde mig klar til at anmelde en ringe, ringe film.
Troede jeg !
Og igen: indrømmet ! Jeg var for hurtig ude med mine bedømmelser og med fordommene, blot fordi det er ukendte navne og en meget, meget low-budget-film.
De to charmerende freelance-inkasso-folk, Michael og Jim (Flot, flot spillet af Kim Sønderholm og Claus Lund), sørger for at inddrive penge for chefen, LC (som for øvrigt, med de få replikker han har, leverer dem ringere end den ringeste landsbyrevy i landet !). Heldet er dog ikke helt med dem, og under en inddrivelse af gæld, kommer de til at sparke døren så hårdt ind, at en lampe falder ned fra væggen og ned i det badekar, hvor “kunden” netop har placeret sig. Liget propper de i en kuffert (!) og ned i bagagerummet på en bil. Med sig i bilen har de det homoseksuelle gidsel fra et bankrøveri, der også mislykkes for dem. Og ikke nok med det, for LC har kidnappet deres kærester, for at få sine penge. Michael og Jim får efterhånden nok at se til. Og det er vanvittigt underholdende !!
De får fat i storebroren til Michael, Lalle, og hans to usympatiske venner. Sammen må de få befriet kæresterne og undslippe tyranniet fra LC og hans gangstere…
Med meget få penge på lommen og med hjælp fra lokale i Århus og omegn, er det lykkes Jonas Kvist Jensen, sammen med et dygtigt hold, at lave en temmelig underholdende gangsterfilm, godt inspireret af Tarantino, PUSHER og andre film.
I birollerne er der et par kendte navne, bl.a. Ole Ernst – men hans karakter (senil bedstefar på plejehjem) spilles så ringe, at det ikke er værd at nævne.
Det hele kunne have blevet en latterlig farce, som man kun krummede tæer over, men det er blevet det stik modsatte. Både på grund af det gode skuespil (på nær LC), godt filmisk håndværk og nogle rigtig vellykkede og flotte special effects. Se bare bilen der sprænges og våbnene, som faktisk er kasserede legetøjsvåben ! Og ikke mindst virker filmen fordi der er skrevet et rigtig godt manuskript af Kim Sønderholm, der spiller Michael, og instruktøren – der er både kvikke bemærkninger og tørre jyske kommentarer – og det virker 100% !! Det er simpelthen dagligdags kommentarer med vanlig jysk besindighed – og godt med Århus-accent. Genialt fundet på…
DVDen indeholder masser af ekstra materiale, nok til timers underholdning.
Jeg tager mine fordomme tilbage, brænder dem i brændeovnen og siger: FLOT ARBEJDE, denne film fortjener at blive set. Skønt at kunne rose en dansk produktion, der tilmed et super vellykket. Støt holdet bag produktionen og inviter dig selv ind på en rejse i det danske gangsterland – set med jyske briller !
Efter udgivelsen på det tyske marked har ”Brutal Incasso” vundet Publikumsprisen på den tyske undergrundsfestival ”Weekend of Fear 2006”. KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons