Beyond re-Animator

0
Postet 4. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Kender du dr. Herbert West ? En sær herre, som du burde kende, hvis du interesserer dig for ægte splatter af den sjældne slags, nemlig den med kvalitet !En zombie, meget lig én af start-zombierne i George A. Romero’s DAY OF THE DEAD, slår en aften en smuk, ung pige ihjel i hendes hjem. Dette […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Kender du dr. Herbert West ? En sær herre, som du burde kende, hvis du interesserer dig for ægte splatter af den sjældne slags, nemlig den med kvalitet !
En zombie, meget lig én af start-zombierne i George A. Romero’s DAY OF THE DEAD, slår en aften en smuk, ung pige ihjel i hendes hjem. Dette overværes af to drenge, hvoraf den ene er hendes bror. Zombien er resultatet af Dr. West’ arbejde og han pågribes af polities. Drengen finder bevismaterialet, nemlig sprøjten, med den selvlysende grønne farve.
År efter opsøger selv samme dreng, nu ung mand og læge, Herbert West, igen genialt spillet af Jeffrey Combs, i fængslet. West overtager snart styringen af filmens handling og atter engang får den skruppelløse doktor en assistent, der ikke er meget for de problemer der følger i kølvandet på hans genoplivninger. West har denne gang endda fremfundet et stof, der gør, at zombierne atter bliver normale – tror man i hvert fald !
Med BEYOND RE-ANIMATOR er vi tilbage i de gode dage, hvor Stuart Gordon’s RE-ANIMATOR og BRIDE OF RE-ANIMATOR (Aka RE-ANIMATOR 2) regerede. De geniale, men fuldstændig langt-ude-film, hvor vi befinder os i en sindssyg verden af lemlæstede lig der går igen, genoplivninger, kropsdele og groteske special effects, kreeret af manden der kalder sig Screaming Mad George, alt sammen stærkt inspireret af H.P. Lovecraft. Og det er herlig underholdning. Brian Yuzna forstår at få skuespillerne til at føle sig hjemme i rollen, de opfører sig, som om de ikke har bestilt andet end at være i RE-ANIMATOR’s univers. Som så ofte, er det en kærlighedshistorie(!), og der er tankeløse vagter, ondsindede og perverse fængselsinspektører, en gal doktor og hans naive følgesvend (kender man det fra Dr. Frankenstein ?), kriminelle der går amok i fængslet, vanvittige effekter, der gør, at man sidder med åben mund og et stille smil på læben, samt underskønne piger….okay, kun én i dette tilfælde, der bliver voldsomt behandlet. (Yuzna ynder åbenbart at have ovenud smukke piger med i sine film, som f.eks. den geniale RETURN OF THE LIVING DEAD 3, som han producerede i 1993) Men det er GODT, det er HERLIGT og det er NAIVT og UFARLIGT ! Netop fordi det er lavet så grotesk, kan det kun blive ufarligt, men herligt underholdende. Tilmed musikken, som oprindelig er fra Hitchock’s PSYCHO, er atter titelmusik. Lad mig også varmt opfordre til at se Yuzna’s (og hans partner Stuart Gordon’s, for den sags skyld) andre mesterværker, bl.a. SOCIETY (på dansk AFSKEDSPARTY). Det er ren nostalgi, for undertegnedes vedkommende, men samtidig….så mesterligt lavet !!
Trauma har bragt interview med både Stuart Gordon og Brian Yuzna i Trauma nr. 1, som desværre er udsolgt. Snart vil man dog kunne finde disse interviews online !
Kort sagt: BEYOND RE-ANIMATOR er filmen du skal anskaffe dig. Fordi det er så skide godt ! (Desværre for lidt ekstra materiale på DVD’en)

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons