Before I go to sleep

0
Postet 28. august 2015 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
Skuespillere: ,
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 min.
 
Udgivet: UK/USA/Sverige 2014
 

:

Overrasker som en thriller skal.
 

:

Sukkersød slutning du skal igennem
 

Så er der sørme lagt op til thriller af den fineste og mest kringlede slags. Nicole Kidman spiller Christine Lucas, 40 år og lider af hukommelsestab. Rigtig meget, endda. Efter en ulykke, vågner hun hver morgen og kan intet huske fra dagen før. Hun bor med sin mand, Ben (Colin Firth), som hun har været […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

beforeigotosleepSå er der sørme lagt op til thriller af den fineste og mest kringlede slags.

Nicole Kidman spiller Christine Lucas, 40 år og lider af hukommelsestab. Rigtig meget, endda. Efter en ulykke, vågner hun hver morgen og kan intet huske fra dagen før. Hun bor med sin mand, Ben (Colin Firth), som hun har været sammen med i 14 år – han hjælper hende hver morgen med at huske hende på hvem hun er. Og hvem han er.

Hun modtager et opkald på sin telefon hver morgen når Ben er taget på arbejde. Det er neuro-psykiateren dr. Nasch, der minder hendes om at finde et fotoapparat, der ligger gemt i klædeskabet – og der indtaler hun hvem hun er, hvad der er sket af betydningsfulde ting, osv. Efterhånden udvikler der sig noget mere mellem Christine og dr. Nasch. Men hun bliver langsomt også klogere på hvem hun er, hvem Ben er…og samtidig med det, dukker der andre ting op, som er uforklarlige. Ikke overnaturligt-uforklarlige; men ting der gør at puslespillet slet ikke passer mere. Hurtigt viser det sig, at hun ikke har været udsat for en ulykke, men et overfald. Ben skjuler ting for hende og alt er slet ikke som man regner med.beforeigotosleep2

Og det er netop det der gør, at filmen, trods det langsomme tempo i begyndelsen, hurtigt fanger dig. Der dukker nye personer op der kan spille en afgørende rolle for hele plottet. Det fænger og det overrasker.

Filmens bærende element er uden tvivl Nicole Kidman, der gør det utrolig overbevisende.

Dette er trhiller i bedst stil – plottet udvikles, historien vokser og det langsomme tempo føles overhovedet ikke langsomt, når først du er kommet igang.

Godr arbejde! Solidt håndværk!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)