Bait

0
Postet 30. december 2012 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 min.
 
Udgivet: Australien 2012
 

:

Gode ideer og flotte optagelser
 

:

Lidt for meget set før
 

Queensland, Australien,  er stedet hvor denne sære historie tager sit udgangspunkt. Efter en præsentation af to unge gutter, hvor den ene dræbes brutalt i et hajangreb, sættes tiden et år frem, hvor kammeraten til den dræbte, fidner sig selv i en luset stilling i et supermarked. Hans kæreste, med hvem han skulle giftes, er kommet […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

bait_blu-rayQueensland, Australien,  er stedet hvor denne sære historie tager sit udgangspunkt. Efter en præsentation af to unge gutter, hvor den ene dræbes brutalt i et hajangreb, sættes tiden et år frem, hvor kammeraten til den dræbte, fidner sig selv i en luset stilling i et supermarked. Hans kæreste, med hvem han skulle giftes, er kommet tilbage fra udlandet og har en ny fyr med. Det var hendes bror der blev dræbt af en haj et år forinden.

Tingene eskalerer i supermarkedet og der sker ting på een gang, der kan påvirke livet for den enkelte involverede. Men oveni hatten kommer der altså lige en enorm Tsunami og derved ændres dagsorden radikalt for de medvirkende, lige fra røverne der var i gang med et røveri ved højlys dag i butikken, til det elskende par i en bil i parkeringskælderen. Nu gælder det overlevelse, for vandet trækker sig ikke umiddelbart tilbage og i vandet er der en stor sulten haj.

For i indkøbsceneret er der nogle folk der er fanget på toppen af hylderne, mens andre er fanget i deres (meget vandtætte) biler i kælderen. Og hajen er midt imellem dem hele tiden.

Filmens miljø er udelukkende baseret på de skæbne vi følger i indkøbscenteret – vi ved altså ikke noget om verden udenfor og hvor galt det står til. Hvis filmen fænger, så er tilskueren også ligeglad med det. Men på et tidspunkt begynder man at savne at få lidt mere at vide. Ganske enkelt fordi miljøet er for lille. Det er en skam. Da gruppen endelig tager affære og prøver at ændre deres situation, giver det straks lidt mere energi til filmen og effekterne er ganske vellavede. Selve tsunamien fungerede dog ikke, rent visuelt. Skuespillet er dog ganske godt og fungerer.

Man kunne jo fristes til at tro, at det var endnu en omgang Deep Blue Sea eller Piranha. Men det er det dog ikke. Filmen tager sig selv og historien ganske alvorligt og vi ser endda, midt i kaoset, mere til de enkeltes livshistorier. Om det så er aktuelt for filmen eller ej, skal være usagt.

Bait er ganske tydeligt lavet til at blive vist i 3D – det skæres ud i pap indtil flere gange. Selve hajen er naturligvis godt lavet, skiftes mellem at være en CGI-effekt og en animation. Men jeg tvivler dog, uden at være haj-eskpert, på, at en haj agerer som den gør i filmen her. Men så igen – det er jo blot en film.

Bait kan godt gå an. Ikke meget mere end det. Farver og kontrast står fantastisk flotte, især undevandsoptagelserne er  flotte (den anmeldte version er Blu-ray-udgaven). Men selve filmen er ikke nok til at få mine arme op over hovedet. Det til trods for at der er nogle ganske fede effekter og ideer, der kan få een til at spærre øjnene op. Bedøm selv.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)