AXED

0
Postet 11. juli 2012 af i Drama

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 90 minutter
 
Udgivet: England 2011/Dansk DVD juli 2012
 

:

Godt skuespil, godt klippet.
 

:

Man bliver mættet...
 

Kurt Wendell har haft et godt betalt job og midt i finanskrisen fyres han. Tilmed har han fundet ud af, at hans kone har haft en affære med hans chef. Det kan næsten ikke blive værre. Wendell er samtidig familiefar til 2 store teenagere. Det i sig selv kan være en prøvelse, når ens datter […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Kurt Wendell har haft et godt betalt job og midt i finanskrisen fyres han. Tilmed har han fundet ud af, at hans kone har haft en affære med hans chef. Det kan næsten ikke blive værre.

Wendell er samtidig familiefar til 2 store teenagere. Det i sig selv kan være en prøvelse, når ens datter er vild med at klæde sig udfordrende og sønnen er mere interesseret i andre fyre og drilles i skolen. Jo, Wendell har nok at slås med. Så en fyreseddel oveni hatten er ikke just med til at holde på hans fornuft.

Han inviterer familien ud på landet, som en overraskelsestur. Langt ud på landet, midt i ødemarken. På loftet ligger hans chef, bundet og forslået og så skal der ellers hygges med familien – når øksen er slebet, vel at mærke.

Det bliver altså ikke den bedste ferietur. Wendell er dyster og uforudsigelig og ingen kan vide sig sikker.

Filmens titel er måske en anelse misvisende, for det er ikke øksen der er omdrejningspunkt, men mere Wedells psyke, som er ved at forfalde til en morders kynisme. Og i princippet er filmen ikke særlig rar, efter man har oplevet sager i medier, hvor en far dræber sin familie.

Men lad os forholde os til mediet, filmens univers, for her kan der ske alt muligt. Måske overlever teenagerne, for teenagere kan være nogle genstridige sataner.

Filmens miljø er henlagt ti ødemarken og det hyggelige landsted og til nogle mørke optagelser af skoven om natten. Skuespillet er godt, der er ikke noget at komme efter. Især Jonathan Hansler som Wendell gør det godt.

I dette tilfælde er det bare ikke helt nok, for selvom tingene gøres som de skal og der er en udvikling i historien, så er temaet ikke lige det mest fængende. På et tidspunkt bliver det lidt for meget.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)