An American Haunting

0
Postet 4. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Vi befinder os i Tennesse, USA i 1998, hvor en mor til en ung teenagedatter finder en underligt gammel dagbog fra 1817, hvor familien Bell lever på den store gård og de tilhørende marker og skove hører under dem. Dagbogen fortælles nu og vi rives tilbage til tiden, hvor den respekterede familie, styret af faderen […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Vi befinder os i Tennesse, USA i 1998, hvor en mor til en ung teenagedatter finder en underligt gammel dagbog fra 1817, hvor familien Bell lever på den store gård og de tilhørende marker og skove hører under dem. Dagbogen fortælles nu og vi rives tilbage til tiden, hvor den respekterede familie, styret af faderen John Bell (Donald Sutherland), oplever den sande rædsel, da en ond ånd begynder at dæmoniserer familien – og især familiens teenagedatter Betsy.
John Bell er røget uklar med Kate Batts, der efter sigende er heks. Hun forbander familien, hvilket langsomt begynder at vise sig ikke er tomme trusler.
Hvad der begynder med sære og uhyggelige lyde i huset om natten, bliver snart mere virkeligt og rædselsfuldt. Ånden kommer om natten og Betsy oplever mareridt i vågen tilstand, mishandling og voldtægt.

An American Haunting har elementer fra THE EXORCIST og det siger ikke så lidt. Der er desuden lighed med den uhyggelige THE ENTITY fra 1981 ( -som er ved at blive genindspillet af Hideo Nakata !!). Altså, film i den virkelige scary klasse. Der er en sær trykket og meget uhyggelig stemning over filmen, overfaldene af ånden er virkelig voldsomme – effekterne er i top. Specielt en scene, hvor de vælger at flytte Betsy fra huset – ånden leder febrilsk overalt i huset (set i første-person, som vi selv er dæmonen), den flyver ud af vinduet og i jetfart over landskabet – fantastisk skildret !

Skuespillet er suverænt – Sutherland gør det blændende, Betsy, spillet af Rachel Hurd-Wood, er fantastisk – at se hende blive slæbt i håret op ad trapperne til sit værelse af dæmonen er gribende og skræmmende. Desuden spilles moderen af Sissy Spacek, som vi kender fra bl.a. CARRIE.

Slutningen er overraskende og gennemtænkt. Mennesket er i stand til meget i tilstand af chok og desperation !

Anbefales varmt – dette er virkelig skræmmende lavet !!!!!!!!

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons