Among the living

0
Postet 1. november 2014 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 85 min.
 
Udgivet: Frankrig 2014
 

:

Frisk med fransk sprog i gyserfilm.
 

:

Den kammer lidt over
 

Foruden at være titlen på en ganske lækker skive fra metal-bandet Anthrax, er det også titlen på en fransk gyser. Den er tilmed lavet af de samme der gav os “Livid” (2011) og “Inside” (2007, Alexander Bustillo og Julien Maury. En temmelig tragisk og uhyggelig indledning giver kun anledning til at ville se mere….Resten af […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

AmonghtelivingForuden at være titlen på en ganske lækker skive fra metal-bandet Anthrax, er det også titlen på en fransk gyser. Den er tilmed lavet af de samme der gav os “Livid” (2011) og “Inside” (2007, Alexander Bustillo og Julien Maury.

En temmelig tragisk og uhyggelig indledning giver kun anledning til at ville se mere….Resten af historien fortæller om de tre knægte Victor, Dan og Tom der pjækker fra skole, tosser rundt på et gammel filmset langt ude på landet og oplever noget de nok gerne ville have været foruden. For en uhyggelig skabning har gemt en kvinde i bagagerummet på sin bil og da de anmelder det til en politibil, der tilfældigt kører forbi, træder gyserfilms-reglen i kraft: der er intet, da de trækker afsted med betjentene.

Til gengæld hjemsøges de nu af samme uhyggelige skabning – nogle mere end andre.

“Among the living” er sådan set en film der har grobund  for at blive god. Men den bliver aldrig helt uhyggelig. Også selvom skabningen er en person, der bør skræmme sokkerne af de fleste. Hans vanvittige fremtoning er enten ægte, via en sygdom, eller også er det forbandet godt lavet. Det er en ret syg historie, som måske kan skabe noget røre i diskussionen med kæresten, hvis du ser den på tomandshånd. Men den fængede mig aldrig helt. Måske fordi den minder for meget om en masse der bare er set og lavet før. For egentlig burde den føre sig mere frem, lægge sig mere under huden, når der er nogle børn med. For der er ingen tvivl om, at alle spiller rigtig godt. Men historien kommer til sidst så langt ud, at den ikke virker mere. Og her mistede jeg grebet og styrtede ned i afgrunden med håbløshed. For nu at spille teatralsk.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)