Amityville 3DD

0
Postet 14. august 2012 af i Ghost

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 min.
 
Udgivet: USA 1983
 

:

Enkelte scary scener
 

:

Lidt for naiv.
 

Den legendariske  spøgelsesfilm The Amityville Horror fra 1979 var en sej omgang som gav svedige håndflader og gåsehud. Hvem husker ikke scenen med fluerne omkring præsten og den mørke, meget intensive stemme, der fik sagt “GET OUT!” på en måde, at man nærmest selv var ved at forlade lokalet i respekt? Der kom en række fortsættelser af […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Den legendariske  spøgelsesfilm The Amityville Horror fra 1979 var en sej omgang som gav svedige håndflader og gåsehud.

Hvem husker ikke scenen med fluerne omkring præsten og den mørke, meget intensive stemme, der fik sagt “GET OUT!” på en måde, at man nærmest selv var ved at forlade lokalet i respekt?

Der kom en række fortsættelser af mindre god karakter. Og her er nr. 3 blevet udgivet på DVD, endda med to sæt 3D-briller til.

Historien er banal. Journalisten John Baxter (Tony Roberts) køber et skæbnesvangert hus på Long Island, nemlig det berygtede Amityville, hvor en person i 1973 skød og dræbte 6 familiemedlemmer uden forklaring. Familien der år efter købte huset, flyttede i hast efter kun en måned, på grund af overnaturlige hændelser. John tror dog ikke på det overnaturlige… mere nervøs er hans kollega. Og som det er kotyme i denne slags film, lavet i 80’erne, skal der hændelser til mod de personer der ikke tror på det overnaturlige. Baxter slipper da heler ikke helt. For i kælderen på det store hus, er porten til Helvede.

Filmen lever på myten fra den første film, som dog ikke bliver slået af pinden hvad angår uhygge. Selvom der er nogle gåsehuds-scener, så er uhyggen ikke som i den originale film. Filmen er lavet til 3D og det ses tydeligt i form af en lommelygte der langsomt svinges ind i kameralinsen, en hånd der strækkes langsomt mod kameraet, osv. Altså meget opstillede og gennemskuelige ting. Som man gjorde det dengang. Forvent ikke at hver enkelt scene er gennemtænkt til 3D, som det gøres nu. Det er simple ting og det er faktisk ganske charmerende og naivt på samme tid. Se bare en film som f.eks. FRIDAY THE 13TH part 3 (1982), hvor det gøres ligesådan.

Det er altså en typisk 80’er film med tilsvarende typiske frisurer og naivitet – ikke at det gør den dårlig. Men navnet AMITYVILLE giver altså bare en forventning – den bliver ikke HELT opfyldt i denne version.

Nyd forresten en meget ung Meg Ryan!

Men frisk pust at genudgive den – mere af samme skuffe, tak!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)