American Horror Story – sæson 4

0
Postet 20. marts 2016 af i Drama

Info

Genre: , ,
 
 
 
Distributør:
 
Udgivet: USA 2014
 

:

Overrasker i hvert afsnit
 

:

Mangel på logik i opbygning af showet
 

Serien her fængede mig fra første sæson. Historien om spøgelseshuset var fænomenal og gik lige ind på den kanal, hvor serien LOST og senere også The Walking Dead lagde spor ud. Umulig at slippe igen. De andre sæsoner skuffede fælt, især sæson 3 var dalet i kvalitet og havde slet ikke samme indvirkningskraft. Derfor var […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

american_horror_story_-_season_4_nordic-30379054-frntlSerien her fængede mig fra første sæson. Historien om spøgelseshuset var fænomenal og gik lige ind på den kanal, hvor serien LOST og senere også The Walking Dead lagde spor ud. Umulig at slippe igen. De andre sæsoner skuffede fælt, især sæson 3 var dalet i kvalitet og havde slet ikke samme indvirkningskraft. Derfor var det med spænding jeg begyndte denne 4 sæson med den nysgerrigvækkende titel “Freakshow”. Og jeg skal love for der er dømt freakshow. Altså sådan ægte.
american-horror-story-season-4-episode-2-how-to-watch-massacres-and-matinees-online-video-fansided-sports-news-entertainment-lifestyle-amp-technology-280-sites

Jessica Lange er atter i front, denne gang som direktøren Elsa Mars, for det omrejsende freakshow. Der er et hav af sære skabninger omkring hende og det specielle er, at de rent faktisk ER ægte, omend ikke freaks, så ihvertfald handicappede på den ene eller den anden måde. Sarah Paulson er også med igen, denne gang som pigen med de to hoveder. Og det er rent faktisk blændende godt skuespil og godt lavet på samme tid. Freakshowet ligger midt i ingenting nær den lille amerikansk by Jupiter i Florida. Det er et stort foretagende, selvom man ikke ser mange arbejdere.
Vi følger mest de freaks der er. Elsa styrer dem alle med hård, men kærlig hånd – dejligt at se Jessica Lange går linen ud i denne rolle, som hun gør i alle afsnit. Og der er mange gengangere fra de forrige sæsoner, som vi kan møde i nye roller. Kathy Bates er den skæggede dame Ethel Darling, hendes søn Jimmy med krabbeklo i stedet for hænder, godt spillet af Evan Peters, mv. Selvfølgelig stjæler de freaks der er billedet, men det er også kun til man lærer dem at kende gennem afsnittene.

Lige som man synes man er ved at være mættet af universet, bliver man introduceret for nye karakterer, som man skal forholde sig til. Der er bl.a. den psykopatiske morder, Twisty The Clown, med den uhyggelige klovnemaske. Og selvfølgelig den vanvittig forkælede og, finder man senere ud af, endnu mere psykopatiske Dandy Mott, der bor alene med sin underkuede mor og en tjenestepige. Og det er her styrken ligger i denne sæson, nemlig introduceringen af de nye karakterer gennem afsnittene og deres påvirkning i historien, da de på en eller anden måde får en betydning for hele universet og freakshowet. american-horror-story

I hvert afsnit er der denne gang en sang med fra en af kunstnerne i cirkusset. Elsa Mars optræder bla. som i en musikvideo til tonerne af et David Bowie-nummer. Det er alt sammen noget der får seeren til at træde ud af universet man befinder sig i, idet numrene er peppet op til moderne fortolkninger i mange tilfælde. Serien foregår denne gang i 1952.Det passer ikke til historien som sådan, men det gør egentlig heller ikke noget.

american-horror-story1Det er en lang affære, dette her. Især da der pludselig indtræder en ondskabsfuld karakter, der vil samle de freaks der er til et museum. Det kræver dog at de er døde og der lægges en skummel plan sammen med sin medsammensvorne, der får job i showet som spåkone. Men kan man undlade at komme til at holde af de freaks der er med, uanset hvor groteske de er? Og dermed vedholde sin plan? Det er et af de dilemmaer vores karakterer går igennem. Men også een selv, mens man ser serien. Kan man undlade at komme til ikke at væmmes ved nogle af dem? Find selv ud af det. Faktum er, at dette er een af de bedste sæsoner i serien, foruden sæson 1, som startede fantastisk ud. Det hele bliver gennem seriens forløb, mere og mere mystisk, grotesk og blodigt – så det holder 100% denne gang. Og tak for det. Nu kan man se frem til sæson 5 kommer ud, for hvis dette er standarten for de nye sæsoner, så er der meget at glæde sig til. 4 disc’s er mange, men det er en fornøjelse at overvære!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)