A girl walks home alone at Night

0
Postet 22. november 2015 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 101 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Overraskende og stilsikker.
 

:

Meget langsom, men bliv hængende.
 

Filmen udspiller sig i en iransk spøgelsesby der kaldes Bad City, som er et sted med ensomhed, død og forfald. Hvad borgerne ikke ved, er at et burkaklædt væsen, en vampyr, huser gaderne i nætterne. Den unge Arash kæmper for at få alt til at hænge sammen i sit liv og han døjer med en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

AgirlwalkshomeFilmen udspiller sig i en iransk spøgelsesby der kaldes Bad City, som er et sted med ensomhed, død og forfald. Hvad borgerne ikke ved, er at et burkaklædt væsen, en vampyr, huser gaderne i nætterne. Den unge Arash kæmper for at få alt til at hænge sammen i sit liv og han døjer med en far der er heroinmisbruger. Arash får inddraget sin ny-indkøbte drømmebil af pusheren, der faderen skylder penge og hans verden ramler mere eller mindre sammen – for hvad skal han stille op i livet, når han er i det miljø han er i? Hans veje krydses med vampyren og både hans og vampyrens liv kan nu ændres…

Der tales persisk gennem hele filmen og den er i sort/hvid. Og den er absolut meget anderlede end mange andre vampyrfilm. Meget.

Jeg havde lidt svært ved at fanges i begyndelsen, men det der kendertegner filmen, er dens atmosfære. Det er en af de mest atmosfæriske og stilsikre film indenfor genren, længe set. Et lille plot, der ikke rigtig står stille, fordi man som seer fuldstændig suges ind i miljøet. Det gør filmen bl.a. ved flot fotografering og meget sigende og fængende lydside. Der er begrænset effekter, som ellers kunne være en billig og sleasy metode til at score billige point. det ville dog også ødelægge stilen og oplevelsen. Så når vampyren angriber sine ofre, er effekten alene det, at det sker utrolig hurtigt. Og det ser faretruende uhyggeligt ud. Sådan kan det gøres. Og da hun skræmmer en lille dreng ved at vise sit sande jeg, er det også fantastisk godt lavet. Stemmen ændres, men gradvist og det gør det til en rigtig fed scene. Gennem hele filmen er der tillige en stille summen, som gør oplevelsen rigtig god, såfremt du har et godt sourround-anlæg.

Dette kunne blive et flop: en kvindelig vampyr iklædt burka i Iran. Men det er det ikke. Det er faktisk ret fedt og jeg er blevet en fan af filmen, på grund af den stilsikre tilgang til en meget anderledes vampyrfilm. Langsomt og sikkert fanger den dig.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)