7 Below

1
Postet 16. december 2012 af i Ghost

Info

Genre: ,
 
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 90 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

-
 

:

Alt for brugt historie
 

En spøgelsesfilm er altid værd at se. Men ikke når den er knap så heldig. Desværre er denne film een af slagsen, som måske godt kunne have været lidt mindre skuffende. På rollelisten finder vi en lettere buttet udgave af Val Kilmer, der er den lidt afdankede ægtemand, der gerne lægger an på alle piger, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

1/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

En spøgelsesfilm er altid værd at se. Men ikke når den er knap så heldig. Desværre er denne film een af slagsen, som måske godt kunne have været lidt mindre skuffende.

På rollelisten finder vi en lettere buttet udgave af Val Kilmer, der er den lidt afdankede ægtemand, der gerne lægger an på alle piger, også mens hans forsømte kone ser på. De er i en mini-bus sammen med et brødre-par og en læge, da de forulykker midt i ingenting. Deres chauffør dør i uheldet og de andre samles op af en sær ældre mand, der tager dem med til sit store hus. (Læg her mærke til, at de efterlader den døde chauffør i en grøftekant….). I huset skete der, denne nat for præcis 100 år siden, en forfærdelig tragedie, hvor en familie blev udslettet – dræbt af den lille dreng i familien. Som denne nat er der uvejr og lagt op til uhygge.

Desværre er uhyggen ikke særlig fremtræden. Men meget mere de forskellige relationer der stilles i fokus hele tiden, hvilket betyder at uhyggen kommer i næste række – det virker derfor ikke helhjertet. Ligeledes kunne chock-effekterne gøres langt bedre. At se den typiske scene med en person der ser sig i spejlet, hvorefter der selvfølgelig står et spøgelse bag een i spejlbilledet, kan være ægte og scary. Men når filmskaberne ikke bruger de rigtige virkemidler, så falder det på gulvet. Det virker uengageret og tilfældigt. Desværre sker det ofte i “7 Below” og man mister derfor hurtigt interessen. Personerne er for brugte, de er tilmed utroværdige – det mindsker troværdigheden for hele filmens miljø. Tilmed er spøgelserne ikke uhyggelige, da der ikke er gjort noget ud af det/dem. Det hele virker halvhjertet og en anelse kedeligt – og faktisk kunne det være et filmmanuskript, der blev skrevet i 80’erne – for sådan virker filmen.

En skam, for det kunne have været rart med endnu en kraftfuld spøgelsesfilm. Det blev bare ikke sådan…

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

En kommentar


  1.  
    Thomas

    Kan kun give dig ret, havde ikke forventet et mesterværk, men da bare lidt uhygge. Historie meget ringe og alle indvolverede virker som om de ikke rigtig gider.

Skriv et svar


(krævet)