The Dentist 2

0
Postet 11. juli 2012 af i Komedie

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 minutter
 
Udgivet: USA 1998
 

:

Brian Yuzna på slap line
 

:

Ikke meget nyt
 

To år efter den blodige THE DENTIST er instruktør Brian Yuzna tilbage med efterfølgeren. Den kære tandlæge Feinstone har taget falsk identitet som Larry Caine og er flygtet fra sindssygehospitalet, hvor han blev indlagt i den første film, efter at have maltrakteret en del tænder på grusom vis. Hans plan er nu at genoptage tandlægepraksisen […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

To år efter den blodige THE DENTIST er instruktør Brian Yuzna tilbage med efterfølgeren.

Den kære tandlæge Feinstone har taget falsk identitet som Larry Caine og er flygtet fra sindssygehospitalet, hvor han blev indlagt i den første film, efter at have maltrakteret en del tænder på grusom vis.

Hans plan er nu at genoptage tandlægepraksisen i den lille og meget rolige by Paradise. Men atter skal Feinstone gå så meget grueligt igennem med det modsatte køn, idet hans kæreste flirter lidt for ivrigt med havemanden – ja, hvor uheldig har man lov at være.

Den lokale tandlæge laver et sjusket stykke arbejde på Feinstone’s ene fortand, hvilket resulterer i, at der snart er en ledig stilling som tandlæge i den lille by. Feinstone er tilbage i kitlen…Han er dog desværre ikke kureret fra at se vanvittige syner og hans facade kan hvert sekund krakelere. Og den lille sag med hans kæreste og havemanden…ja, den tager på hans syner og sindssyge.

Og snart er der nogen der finder ud af, at Larry Caine slet ikke eksisterer – men hvem er så den rare tandlæge der er kommet til byen?

Stilen er som i den første film og faktisk er der ikke så meget nyt; der bores stadig tænder i stykker og nåle i close-up med bedøvelse ses tit. Det bliver heldigvis aldrig ren tortur-film, da skuespillet er sat i højsædet og det forbliver “tegneserie-universet”.

Yuzna’s stil med de skæve vinkler og det lidt overdrevne skuespil virker fint – men det er stadig utroligt, at det er selvsamme mand, der instruerede “Skat, børnene er skrumpet” i 1989. Og efter at have set THE DENTIST 2, må man konkludere, at mandens bedste film stadig er værker som SOCIETY (1989) og hans medvirken til skabelsen af de fantastiske FROM BEYOND, Necronomicon, Return Of The Living Dead 3 og naturligvis Re-Animator.

The Dentist 2 er ikke en dårlig efterfølger. Den minder bare for meget om den første og det er knap med nytænkning.

Men igen, hvor mange gange kan man lave rodbehandling uden det bliver det samme som før….? Det trækker desuden ned, at lydsporet ikke altid er helt i sync, selvom det betyder knap så meget.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)