10 Cloverfield Lane

0
Postet 2. august 2016 af i Adventure/Action

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 105 min.
 
Udgivet: USA 2016
 

:

Man ved aldrig hvad sandheden er.
 

:

Slutningen er for nem
 

Som et spin-off af den spændende “Cloverfield” fra 2008 (af den geniale instruktør J.J. Abrams), kommer her historien om den unge Michelle (Mary Elisabeth Winstead), der forlader sin kæreste og drager afsted i bil. Hun kommer ud for et alvorligt biluheld og vågner op i en armeret kælder, såret og bundet til et nedløbsrør. Det […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

10_cloverfield_lane_blu-ray_nordic-36500192-frntlSom et spin-off af den spændende “Cloverfield” fra 2008 (af den geniale instruktør J.J. Abrams), kommer her historien om den unge Michelle (Mary Elisabeth Winstead), der forlader sin kæreste og drager afsted i bil. Hun kommer ud for et alvorligt biluheld og vågner op i en armeret kælder, såret og bundet til et nedløbsrør. Det viser sig, at hun er fanget i en underjordisk bunker, hvor Howard (godt spillet af John Goodman) har forskanset sig med en anden ung mand, Emmet (John Gallagher Jr.), der har sluttet sig til. Michelle antager hun enten skal være sex-slave, fanget af en galning, men sandheden er, ifølge Howard, at verden udenfor er blevet angrebet i et fatalt  kemisk angreb. Emmet virker overbevisende og er også kommet til frivilligt. Så hvad er sandheden?

Langsomt begynder en hverdag i bunkeren, men ind i mellem kan der høres lyde udefra. Lyde, som Howard mener er fra fjendtlige kampmaskiner eller militæret der kæmper. Det gør dog også, at Michelle beholder sin mistro til det hele. Sammen med Emmet lægger hun en plan for at flygte. Men det skal være en plan der er gennemtænkt, for hvad hvis verden udenfor virkelig ER udsat for et fjendtligt angreb? En episode med en kvinde der forsøger at trænge ind i bunkeren, kunne godt tyde på det.10cloverfieldlane

Filmen har et godt plot og man fanges hurtigt af den intense atmosfære, uvisheden og Goodman er en genistreg at indsætte som Howard. John Goodman forbinder man med en tryg rolle, humor og genkendelighed. Her ved man ikke lige hvor man har ham: er han i virkeligheden en psykopatisk morder? Eller skal man tro ham, som man jo mest kender ham fra tidligere film?

At afsløre slutningen her ville være meget uholdbart. Filmen er intens spændende og man er konstant i tvivl om ægtheden af Howard’s plan om at tilbringe 1 eller 2 år i bunkeren, som ellers er godt udstyret til formålet. Et kort øjeblik tænker man nærmest, at man har lugtet lunten til hvad Howard er og det skuffer en smule. Men kun et splitsekund. Så inddrages man atter i en ny vinkel af historien.

10cloverfieldlane2Slutningen er overraskende, men alligevel nok lidt det jeg havde forventet. Og slutningen er lidt for brat, set i lyset af den store opbygning af spænding og den intense plan der forsøges udføres.

Jeg kunne godt have savnet noget mere i slutningen – det var en smule for tegneserieagtigt. Udover det, er der her tale om en fed film med intens spænding. Nærmest konstant! Fra start til slut!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)