Zombie Apocalypse!

0
Postet 8. februar 2011 af i Antologi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 512
 

Stephen Jones – der tidligere har vundet en del priser med The Mammoth Book of Best New Horror serien – er kommet på den umiddelbart glimrende idé, at bede 19 forskellige forfattere muse over de katastrofale følger efter fjernelsen af en kirkegård ved All Hallows Church i det sydlige London .. og så bagefter samle […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

ForsideStephen Jones – der tidligere har vundet en del priser med The Mammoth Book of Best New Horror serien – er kommet på den umiddelbart glimrende idé, at bede 19 forskellige forfattere muse over de katastrofale følger efter fjernelsen af en kirkegård ved All Hallows Church i det sydlige London .. og så bagefter samle det til en roman på næsten 500 sider.

En opgravning, der åbenbarer lig tilbage fra da pesten hærgede. Ligene, der stadig er smittebærere, inficerer naturligvis de levende med en speciel form for virus og sådan – egentlig ganske simpelt – begynder den globale katastrofe.

Trods de mange forfatters indlæg, formår bogen at udvikle sig ganske udemærket og skæbnen følges fra begyndelsen til enden – ’The Final Solution’. Det lykkedes meget godt, at skildre det England vi kender det i dag og forvandle det til et bange samfund, der er fyldt med levende døde.

Bogen drives frem af tilbagevendende bidder af kommunikation i form af dagbøger, breve, emails, notater, nyhedsposteringer og rapporter fra nyhedsinstanser, læger, politifolk, professorer og flere enkeltstående personer. Forståeligt, dannes der et godt billede af situationen hele vejen rundt.

Det må formodes, at Stephen Jones har været arkitekten af den store bagvedliggende drejebog og det er også relativt nemt og gennemskueligt at følge begivenhederne udspille sig, men bogens svaghed er, at den kun består af usammenhængende brudstykker. Der er ikke samling nok på tværs af historierne og man får det indtryk, at denne del/historie er et ubetydeligt indlæg i den store sammenhæng. Det er svært at følge med i de mange hovedpersoner og de kommer alle desværre til at virke som bipersoner. De kommer aldrig rigtig til at kunne føles og virker mest af alt relativt ligegyldige.

Jeg købte Zombie Apocalypse! med den tanke, at det var en samling noveller med zombier som fælles tema og det må man også sådan rent teoretisk sige er korrekt .. om ikke andet så på sådan en lettere alternativ måde. Ved første øjekast ser bogen spændende og litterært udfordrende ud med dens skiftende typografier og farverige sider, men desværre er den røde meget vag og til trods for det sjove projekt er der desværre alt for langt mellem guldkornene.

Bogen er ved anmeldelsen ikke oversat til dansk.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)