Zirene

0
Postet 31. marts 2011 af i Børnegys

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 624
 

På Gyldendal er udkommet Zirene af Angie Sage. Zirene er den femte bog af planlagte syv i serien om Septimus Heap. Septimus er ung ekstraordinær troldmandslærlig (der i øvrigt i denne bog bliver forfremmet til Seniorlærling) og netop på grund af dette, er det svært ikke at sammenligne denne og Harry Potter. Harry Potter er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

På Gyldendal er udkommet Zirene af Angie Sage. Zirene er den femte bog af planlagte syv i serien om Septimus Heap. Septimus er ung ekstraordinær troldmandslærlig (der i øvrigt i denne bog bliver forfremmet til Seniorlærling) og netop på grund af dette, er det svært ikke at sammenligne denne og Harry Potter. Harry Potter er jo i øvrigt også på syv bøger.
Jeg tvivler ikke på, at vil man tage noget af æren fra Angie Sage, kan man drage alverdens mærkelige og lettere tvivlsomme paralleller mellem de to serier. Jeg syntes nu det er synd. Det er to meget forskellige bøger og jeg finder Harry Potter noget mere alvorlig (bevares!) med voksne temaer og vellidt også blandt det ældre publikum. Bøgerne om Septimus Heap holder til den gode ende af teenagealderen, før den kun vil berige eventyr-lystne voksne.
Handlingen udspilles i et fremtidsunivers, hvor verden er endt som en sær blanding af magi, pirateri (sørøvere), heksekunst, flaskeånder og drager. Som udeforstående er det svært at se for sig, hvordan dette mix er opstået, men i bogens univers virker det helt naturligt og man må medgive, at Angie Sage forstår at spinde det hele sammen.
Bogen er en eventyrlig og meget underholdende og fantasifuld rejse, ind i et meget fantastisk – og lettere morsomt – univers. Angie Sage har skabt sig et modent råderum for Septimus Heap. Det er tydeligt, at der er meget at fortælle og der dannes tråde fra person til person og der refereres – ikke overraskende – til seriens tidligere titler. Bogen er på massive 624 sider og at Zirene først introduceres i den sidste halvdel af bogen fortæller lidt om, at serien bør læses med god tid og som en helhed.
Historien er egnet fra børn omkring de 8 og til 15-16, men bogen er svær at læse for børn under 11.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)