Yellow Moon

0
Postet 16. april 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 191
 

Cleary, Ohio. En masse mystiske fremmede ankommer pludselig til den lille by. De ser sjuskede ud og virker vildledte. De gør ikke noget forkert, men skræmmer den lille bys indbyggere. En massemorder sidder spærret inde i byens fængsel, og fabler om en gul måne, der påvirker folk. Og så forsvinder børnene. Møl. Stemmer fra afløbene. Noget […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

YellowMoon72lg

Something moved. The monster corpse twitched. Steve backed away and watched squirming pink bodies emerge from the dead thing’s ripped chest and stumble into the horrible moonlight.

Cleary, Ohio. En masse mystiske fremmede ankommer pludselig til den lille by. De ser sjuskede ud og virker vildledte. De gør ikke noget forkert, men skræmmer den lille bys indbyggere. En massemorder sidder spærret inde i byens fængsel, og fabler om en gul måne, der påvirker folk. Og så forsvinder børnene.

Møl. Stemmer fra afløbene.
Noget imiterer menneskene.

‘Yellow moon’ minder mig mest af alt om et afsnit af Twilight Zone. Den er kort og hurtig. Mystisk. Lige på. Og ville dybest set nok virke bedst på film. I bogform finder jeg den en kende rodet, klichéfyldt og ikke mindst kan en film bedre slippe afsted med ikke at forklare sig. I bogen mangler jeg noget baggrund, noget forklaring, og lidt mere sammenhæng. Jeg er ret sikker på at den ville have ligget godt i hænderne på den Dean Koontz, der skrev bøger for 20 år siden.

Den har en god atmosfære og byder på mere mystik end egentlig uhygge. Jeg tænker, at en bog af ‘Yellow Moon’s relativ korte længde, godt kunne have injiceret lidt mere stof i dette hurtige fix. Searls springer rundt fra kapitel til kapitel og gør det formentlig for at holde på spændingen, men for mit vedkommende dræner det intensiteten og gør det svært at følge med. Den forsøger at være dette mystiske gys, men jeg tror det ville klæde den, at være meget mere direkte og slet ikke pakke gruen ind.

Den får mig desværre ikke op at ringe.

Denne bog er tidligere blevet udgivet.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)