Walking Wounded

0
Postet 22. oktober 2011 af i Drama

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 208
 

‘Walking Wounded’ af Robert Devereaux er en besættende historie om tryghed, ømhed, krise og skyld. Mød Katt. En kvinde med et dilemma. Hun er gift, men kvæles i forholdet, hvor der ikke længere er andet til fælles en sønnen. Den nærmeste intimitet er massage. De tager hinanden for givet og glemmer at rose og elske. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

walkingwounded‘Walking Wounded’ af Robert Devereaux er en besættende historie om tryghed, ømhed, krise og skyld. Mød Katt. En kvinde med et dilemma. Hun er gift, men kvæles i forholdet, hvor der ikke længere er andet til fælles en sønnen. Den nærmeste intimitet er massage. De tager hinanden for givet og glemmer at rose og elske. Hendes mand er syg og hun burde føle med ham, men han har en affære med en anden kvinde og hun ved ikke rigtig om hun hader ham eller skal støtte ham. Hendes søn er dejlig, men han minder hende om hendes mand. Hun vil gerne skilles, men hendes mor er stolt og ubøjelig og fylder alt for meget – og blive skilt er ikke noget man gør i familien: Katt ville blive frosset ud. Sideløbende har Katt fået kontakt med hendes mands elsker på et erotisk BBS (bulletin board system – et elektronisk chatroom fra før internet og computere blev allemandseje), hvor de to kvinder stimulerer hinanden med frække ord, men kun Katt ved hvem der gemmer sig bag den anden skærm. Som udgangspunkt føler Katt had mod kvinden, der har en affære med hendes mand, men hun vil ind bag facaden og de mødes. Nu bliver Katt’s dilemma ikke mindre af at, hun kan lide kvinden og at et venskab spirer og intensiveres, men Katt kan ikke skjule hvem hun er for evigt.

Katt har også en helt særlig evne, for med sine fingre som små instrumenter kan hun se ind i kroppen og vilje en helbredelse eller trigge sygdomme. Kan hun leve med at trigge sin mands sygdom og derved fremskynde hans død. Hader hun ham så meget? Burde hun i stedet helbrede ham og se bort fra at hun helst vil skilles og at manden egentlig bare ligger til last?

Ville du kunne slå ihjel og leve med din samvittighed, hvis du var i stand til at gøre kvit og frit og uden chance for at blive opdaget?
Vil Katt slå ihjel?

I historiens periferi lusker en psykopatisk morder med en boremaskine rundt.
Han ser sig fristet af Katt og hendes nye veninde.

‘Walking Wounded’ er en bog, hvor sorg, had og kærlighed følges hånd i hånd. Trekantsdrama lyder som en sæbeopera, men er ikke helt ved siden af. Vi følger Katt’s følelsesmæssige kamp meget tæt. Katt er nem at føle med. Ond, måske, men menneskelig og forståelig. Bogen er meget drømmende fortalt. Den er meget forklarende og relativ udramatisk og mondæn, men på mange måder sørgelig og den sætter stærke tanker igang. Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om morderen. Ikke bare for at bade historien i blod, men fordi jeg tænker, at han bør være tydeligere for at have en berettiget plads i historien.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)