Vrangvendt

0
Postet 7. december 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 143
 

Volden i Skive intensiveres voldsomt. Noget er løs. Djævelskab. De er unge, de er løsslupne. De har en bande. Smøger. Stoffer. Sprut. Vold. Da de tager mod en opgave af den mystiske Gamle Trofast ender det med mord, og ingenting vil nogensinde blive som tidligere for de 4 drenge og to piger. Noget er sket. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Christian Reslow er født i Skive, Midtjylland. Nu slipper han helvede løs i sin egen baggård.

9788771570229

Hun havde store, bulende øjenæbler overalt på kroppen. De flækkede huden og poppede ud igennem, uden øjenlåg eller tårekanaler.

Volden i Skive intensiveres voldsomt.
Noget er løs. Djævelskab.

De er unge, de er løsslupne. De har en bande. Smøger. Stoffer. Sprut. Vold. Da de tager mod en opgave af den mystiske Gamle Trofast ender det med mord, og ingenting vil nogensinde blive som tidligere for de 4 drenge og to piger. Noget er sket. Med dem. De forvandler sig. Ganespalte. Vægttab. Flere lemmer. Deformiteter. Tentakler. Mareridtsagtige vanskabninger. Er denne forvandling en gave eller et mareridt .. og kan disse løsslupne unge styre den?

Bogforum 2013 udgav Forlaget Valeta tre bøger.
Den ene er ‘Vrangvendt’ af Christian Reslow.
Der er tidligere anmeldt bøger af det unge talent her på Trauma Magazine.

‘Vrangvendt’ hører til i den mere useriøse (bevares) letlæste kategori. Derfor kommer vi heller ikke helt ind under huden på karaktererne eller udforsker deres personlige dybde. De står ikke helt klare for mig. Det er forståeligt og må forventes. Reslow gør meget ud af at beskrive deres fysiske jeg, og det går mange af siderne med. Han gør det nemt for læseren at visualisere skabningerne, men Skive og omgivelser er lidt tynde og utydelige. Bogen har en længde, der passer meget godt til materialet, og skulle den være længere måtte der spædes til beskrivelserne af Skive og Gamle Trofast. Det er tydeligt at Reslow fikserer et setup og mæsker sig i udforske deres groteske dæmo-humanoide vanvid. Det er okay. Han gør det også godt og hvorfor så ikke?

Reslow er lettere løssluppen og meget vittig i ‘Vrangvendt’ og den begynder faktisk rigtig morsomt. Den glider senere over i en noget mere alvorlig tone og forbliver sådan. Det passer godt til stemningen, selvom humoren er øv at sige farvel til for den kildrer det rigtige sted. Jeg kan godt lide at den er vinklet gennem gennem gruppens medlemmer, også selvom det kan være svært at kende forskel på dem. Det er en hurtigt letlæst grotesk mareridtsridt uden de store voldsomme følelsesmæssige kroge.

Hans tænder var brede ogtakkede som tænderne på en haj. Han havde eksperimenteret med at bide sammen om forskellige ting, men siden han bed et sendebord i stål over, havde han ikke haft lov at have møbler i cellen. De var bange for, at han ville lave et våben ud af dem. Idioter. Han var et våben.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)