Vildskab

0
Postet 23. april 2011 af i Teen

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 428
 

*Indeholder Spoilers* På Gyldendal er udkommet Vildskab af Maggie Stiefvater. Vildskab og efterfølgeren Lidenskab er udkommet og til efteråret forventes trilogiens afsluttet med Troskab. Bøgerne er solgt til filmatisering og den første film er på nuværende tidspunkt i præ-produktion med premiere i 2012. I Vildskab fortælles om den Grace, der siden sin barndom har haft […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

*Indeholder Spoilers*
På Gyldendal er udkommet Vildskab af Maggie Stiefvater.
Vildskab og efterfølgeren Lidenskab er udkommet og til efteråret forventes trilogiens afsluttet med Troskab. Bøgerne er solgt til filmatisering og den første film er på nuværende tidspunkt i præ-produktion med premiere i 2012.
I Vildskab fortælles om den Grace, der siden sin barndom har haft et specielt forhold til den ulv, der reddede hende fra at blive dræbt af det kobbel ulve, der holder til i den nærliggende skov. Grace er ensom og uden noget meningsfuldt samvær med sine forældre. Hun har kun få veninder og er svært tiltrukket af ulven i skoven, som hun iagttager og fotograferer.
Da den lokale dreng Jack formodes dræbt af selvsamme ulve, sætter indbyggerne en jagt ind på dem. Angst for sin ulvs liv, lykkedes det Grace at stoppe dem, men skud affyres. Hjemme på verandaen finder hun en blødende, såret dreng.
Det viser sig hurtigt, at den jævnaldrende dreng er Grace’s ulv og at han skifter mellem menneske og ulv alt efter temperaturen. De forelskes, – men det er ikke nemt at være forelsket i en dreng med 2 meget forskellige liv. Sideløbende har flere af pigerne på skolen opdaget at ulvene er specielle – og måske endda menneskelige. Jacks søster mener endog at have set Jack forvandle sig – og have set ham blandt ulvene.
Det er sommer, som er Sams tid som menneskelig, .. men efteråret presser på og det bliver koldere og koldere. Snart må de tage drastiske metoder i brug for at holde Sam menneskelig .. men findes der er vaccine?
Maggie Stiefvater har skrevet en bog, der rammer dens publikum godt, så er du teenage-pige med smag for det mystiske, er denne bog helt sikkert også noget for dig. Vi kommer dog ikke udenom, at om det er vampyrer eller varulve, så er det grundlæggende fortællinger om uens mennesker og svær kærlighed.
Stiefvater skriver godt. Der er et godt handlingsmæssigt flow gennem Vildskab. Hun har en god indlevelsesevne og har her skabt en fængslende fortælling om to unge mennesker, der ønsker hinanden, men som må gå meget igennem for – måske – at finde hinanden til sidst. Hun formår at skrive menneskeligt og skabe følelser der virker naturlige og ikke påtaget. Det gør at forholdet virker troværdigt. Omend temmeligt sukkersødt. Der er en god harmoni mellem bogens karakterer og det er smart vinklet, hvordan kapitlerne skifter mellem Sam og Grace som den fortællende i 1. person – samtidig med at historien fortsættes. Det giver et godt kendskab til hovedpersonerne og gør det nemt at sympatisere med dem.
Der er flere varulve i Boundary skoven i Mercy Falls i Lidenskab, der også anmeldes her på Trauma Magazine.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)