Torment

0
Postet 20. juni 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
 
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 332
 

Verdens ende begynder da en amerikansk snigskytte bliver taget til fange i Sibirien på en mission for at dræbe den russiske præsident. Aktionen får rusland til at erklære krig mod hele den vestlige verden. Der sendes bomber og en elektromagnetisk puls ned over Amerika, som gør, at elektronisk udstyr tages ud af funktion. Da Det […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

1.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Verdens ende begynder da en amerikansk snigskytte bliver taget til fange i Sibirien på en mission for at dræbe den russiske præsident. Aktionen får rusland til at erklære krig mod hele den vestlige verden.
Der sendes bomber og en elektromagnetisk puls ned over Amerika, som gør, at elektronisk udstyr tages ud af funktion. Da Det Hvide Hus opdager bomberne, har de kun minutter til at tage til genmæle og undslippe. Præsidenten sender raketter den modsatte vej, vel vidende, at han derved dødsdømmer alt liv på planeten. I special-byggede rumskibe sendes størstedelen af Det Hvide Hus afsted mod universet.
Rumskibene medbringer planter og genetisk materiale til at genskabe meget af jordens liv, og er designet til at cirkulere i atmosfæren, indtil det igen er sikkert at returnere til jorden. Der er mad og drikke til flere år, men de når dårligt at spekulere i antal overlevende og rationer og antal år de kan overleve, før rumskibet fortæller, at det nu igen er sikkert at vende tilbage.
Overraskede ser de dog intakte bygningsstrukturer og bevægelse i deres monitors. Men det er naturligvis ikke almindelige fredelige overlevende de møder, men zombier der er ramt af en slags guddommelig hævn.
“Torment” er en bog, der stiller flere spørgsmål end den besvarer. Den har mange løse ender og man kan finde sig selv sukke efter lidt rationel tænken. Det er naturligvis Jeremy Bishop’s frihed som forfatter, at skabe det scenarie, som han ønsker at sætte sine karakterer i. Dog syntes jeg indledningsvis, at bogen gør det meget kringlet og besværligt for sig selv og det går ud over dens i forvejen noget krakelerede seriøsitet. Beskrivelsen af det Det Hvide Hus og dets uprofessionelle personale er meget tvivlsom – ligeledes præsidenten og hans valg og den ceremoni bogens begynder med.  Bogen virker planløs og intetsigende og forsøger at gå på kompromis ved at levere en masse action.
Slutteligt erkender man bogens format og læser den for hvad den er. Acceptabelt action i vanviddets kulisser.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)