Times of Trouble

1
Postet 9. juni 2013 af i Antologi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 317
 

‘Times of Trouble’ er en ny antologi fra Permuted Press. Temaet er tidsrejse. Novellerne er udvalgt af Lane Adamson, der tidligere har redigeret indholdet i samlingen Robots Beyond fra samme forlag. Det er uklart for mig, om der har været andre udvalgskriterier end ‘tidsrejse’, for det synes umiddelbart som det eneste fælles træk for novellerne. Når jeg […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Times-of-Trouble

After all, this was the second time today I watched myself getting shot to death.
Familiarity did not improve the experience.

‘Times of Trouble’ er en ny antologi fra Permuted Press. Temaet er tidsrejse. Novellerne er udvalgt af Lane Adamson, der tidligere har redigeret indholdet i samlingen Robots Beyond fra samme forlag. Det er uklart for mig, om der har været andre udvalgskriterier end ‘tidsrejse’, for det synes umiddelbart som det eneste fælles træk for novellerne.
Når jeg tænker tidsrejse falder tankerne straks på H.G. Wells’ Tidsmaskinen og Army of Darkness og det er vist alt jeg kan præstere, så jeg burde nok være ret nem at imponere.
Når det så er skrevet, håber jeg ikke at indholdet i ‘Times of Trouble’ er det ypperste indenfor tidsrejse for, for mig, virker det allermest som revl og krat og efterlader mig med tanken om, at det da burde være muligt at finde bedre indhold – med mindre, naturligvis, at de involverede forfattere er inviteret og bidraget godtaget uden videre.

Bogen er omgivet af mystik og spænding og indeholder også en god portion komik. Alle noveller har en morale og en uventet drejning. Der er skæve scenarier og underlige møder. De typiske hvis-jeg-møder-mig-selv eller jeg-skal-slå-en-ihjel eller hvad-nu-hvis-jeg-ender-et-forkert-sted er naturligvis til stede. Også de ret opfindsomme, hvor der pludselig er opstået rod i genetikken. De psykedeliske hvor tidsrejsende fra parallelle universer møder hinanden i fortiden (skal vi tage den igen?) Tidsspiraler. Kvantemekanik. Sågar Lovecraft referencer. Alt andet lige virker det til at fordelene ved tidsrejse er meget begrænsede i forhold til ulemperne – hvis man skal tro ‘Times of Trouble’ i hvert fald.

Jeg synes det er en samling af varierende underholdning, og det er forfattere som Craig DiLouie, Rakie Keig, Jason Hornsby, Timothy Martinez, Matthew Baugh og ikke mindst Peter Clines og deres bidrag, der redder den for mig og tvinger en stjerne mere på. Måske en sci-fi nørd vil finde sig mere underholdt og måske endda fange pointen i nogle af novellerne — men herfra får den i hvert fald 3 stjerner.

If you don’t know how it works – if you never suspect the bottle can be opened – you can’t do it. But when you know the secret, you wonder why everyone has such trouble.

Om skribenten

Daniel Henriksen


En kommentar


  1.  
    Lane Adamson

    Thank you for the extra star; the authors worked hard to earn it. The selected stories were, in fact, chosen from open submissions, then further edited in concert with the authors to reach the published versions. The theme was “time travel gone wrong,” with the idea that the reader would experience that wrong turn in as many different ways as possible.

Skriv et svar


(krævet)