The Wanderers

0
Postet 24. februar 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 270
 

Efter apokalypsen har lagt Spanien til grunde mødes flere overlevende i Malaga. De undgår de døde. De rationerer og finder forsyninger. De forsøger at få radiokontakt med andre overlevende og laver flyers der sendes ud over byen. En af disse findes af Fader Isidro. Faderen ser apokalypsen som Gud’s dom over menneskene. De Døde undgår […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

wanderers-edicion-usa

Efter apokalypsen har lagt Spanien til grunde mødes flere overlevende i Malaga. De undgår de døde. De rationerer og finder forsyninger. De forsøger at få radiokontakt med andre overlevende og laver flyers der sendes ud over byen. En af disse findes af Fader Isidro. Faderen ser apokalypsen som Gud’s dom over menneskene. De Døde undgår ham og han opfatter derfor sig selv på en hellig mission, hvor han skal finde de sidste overlevende og give dem til apokalypsens hær. Ved blodudgydelser opdager de overlevende at han er efter dem. De ser også at De Døde ignorerer ham. En af dem mener han måske kan skabe en vaccine, men er det muligt at fange denne nemesis når han er omgivet af en hær af Døde?

‘The Wanderers’ er oversat fra spansk til engelsk. Den har en anden klang end andre romaner i samme stil, som jeg har læst. At den foregår i Malaga gør den på mange måder lidt mørkere og mere gotisk. Skrivemåden er konstaterende og melankolsk og ikke voldsom dyb. Det gør den let at læse, – men også nem at glemme. Den følger apokalypsen helt fra begyndelsen og antager en dokumenterende afstand til hændelserne. Det lykkes at tegne et billede af en verden der falder fra hinanden, omvendt skydes der meget med spredehagl og der introduceres en del karakterer, der ikke har anden funktion end at være føde for de mange masser. De karakterer, der betyder noget for bogen, virker relativt svage og de mangler en proper introduktion og historik. Fader Isidro er en kærkommen tilføjelse til bogen og han gør at den får det lidt ekstra krydderi. Han er spændende og ond i sin kolde forhelligelse af situationen. Mere af ham. Bogen har masser af zombier og den er voldsom og blodig. Den er absolut læsværdig, men kan virke lidt ligegyldig og omsonst til tider. Den redder sin ære ved at blive mere og mere interessant mod slutningen.
‘The Wanderers’ er første del i en trilogi.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)