The Summer Job

0
Postet 19. januar 2015 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 241
 

Claire er en alternativ pige der er på udkig efter et alternativ. Hun er kørt fast i vakuumet mellem pige og kvinde, og har svært ved helt at finde fæstne i den voksne verden. Hun trænger til luftforandring – et rum hvor hun kan begynde forfra. Og et feriejob på Brants Hotel er måske lige hvad […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Denne anmeldelse kan virke afslørende.

The Summer Job

-didn’t anyone tell you that there was a war going on?

Claire er en alternativ pige der er på udkig efter et alternativ. Hun er kørt fast i vakuumet mellem pige og kvinde, og har svært ved helt at finde fæstne i den voksne verden. Hun trænger til luftforandring – et rum hvor hun kan begynde forfra. Og et feriejob på Brants Hotel er måske lige hvad hun har brug for. Velkommen til Mission, Massachusetts. En lille halvdød flække. Veninden, Allison, kører hende og støtter hende … for så pludselig at forsvinde. Måske. Alene må Claire finde ud af livet i den isolerede by. Den er lidt underlig og lidt mystisk.

Snart trænger den alternative pige alligevel til udfordringer og hun begynder at mødes med Tobin. Han er spændende og festlig og den eneste med en smule nerve i byen. Men han er også lidt mystisk. Og hvad er det, han er en del af i skoven?

Snart finder Claire ud af at der to rivaliserende kulte i byen og at en krig er ved at bryde ud mellem dem. Og Claire har et ben på hver side af konflikten. Snart er fest og farver afløst af blod og skrig. Og ham kokken, det er noget underligt kød han gemmer i fryseren.

‘The Summer Job’ bærer et præg af en cheasy 90’er-agtig gyser. Mørke skove. Close-ups. Dryppende knive. En okkult småbysgyser. Isolation. Der hviler mystik under det fine lag af normalitet og Cesare kratter det langsomt i stykker. Mystiske kultagtige grupperinger – og en snert af bondeknoldsterror som Jack Ketchum og Edward Lee er dygtige til og har perfektioneret. Dette er deres civiliserede bastard.

Der er ikke mange karakterer at forholde sig til og alligevel forekommer enkelte som fremmede og er svære at skelne fra hinanden. Jeg synes heller ikke den kommer helt i mål med at fortælle om de to rivaliserende grupper. Jeg mangler mere historik. Det er svært helt at gennemskue sammenhængen og hvorfor der er gnister. Til bogens fordel er det svært at forudse hvem der er god og ond – eller om de i virkeligheden alle er onde. Claire og Tobin er godt beskrevet og fyldige karakterer. Især Claire fanges godt i sin krykkegang mod voksenlivet. Den kan forekomme som en okkultisk kærestehistorie.

‘The Summer Job’ er mystisk og spændende men ikke dyb nok til for alvor at suge denne anmelder ind i dens univers. Men bogen har bestemt sin berettigelse. Den har god dialog, er lidt sjov og lidt spændende og lidt okkultisk, lidt blodig og lidt makaber … og alt dette er måske samtidig dens svaghed. Den har lidt af det hele, men når det hele rystes sammen er det som om der alligevel mangler lidt mere.

Tak til Adam for bogen.
Din stemme er mere moden i denne.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)