The Rising: Deliverance

0
Postet 27. marts 2015 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
 
Type:
 
Sider: 108
 

Pastor Thomas Martin skjuler sig i sin barrikaderede kirke sammen med Becky og John. Udenfor lusker de besatte døde rundt. Der er ikke bare mennesker, men også dyr, og hvis der ikke er friskt kød, nærer de sig på deres egne. De håndterer den umulige situation på hver sin måde: John vil ud og væk, finde […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Unknown-1

Go with God, Rebecca.

Pastor Thomas Martin skjuler sig i sin barrikaderede kirke sammen med Becky og John. Udenfor lusker de besatte døde rundt. Der er ikke bare mennesker, men også dyr, og hvis der ikke er friskt kød, nærer de sig på deres egne. De håndterer den umulige situation på hver sin måde: John vil ud og væk, finde en bil og søge udenfor den karantæne, han bilder sig ind der er. Becky kæmper med afmagt og mangel på kærlighed. Pastoren selv er stærk i sin tro, men må kæmpe for ikke at miste den og han nægter at Gud har forladt dem. Men snart forværres situationen.
Vil deres sjæle blive sat fri?

‘Deliverance’ hører til et sted i The Rising og før City of the Dead. Brian Keene fortæller selv at han bildte sig ind at han var færdig med de Levende Døde, men var drevet af at ville gøre mere ved karakteren Thomas Martin. ‘Deliverance’ er ikke fuldbyrdet The Rising, men hører dog til i universet og har sin berettigelse – men vil nok appellere mest til kendere.

I ‘The Resurrection and the Life’ omskriver Keene biblens fortælling om Jesus der rejser Lazarus fra de døde. I denne udgave er han dog besat af Ob. I ‘The Siqquism who Stole Christmas’ indtager Ob Julemanden og zombificerer rensdyrene. Sjovt .. (Ho, ho fucking ho. Time to die, humans..) .. men ahh. Der er referancer til Lehorn’s Hollow og Clickers.

Keene er som altid god til at skabe en hyggelig atmosfære og han er en mester i at skabe karakterer, man holder af fra begyndelsen – ikke mindst på grund af deres dialog. Hans litteratur favner, socialt, jovialt. Han formår at beskrive hverdagens trivialiteter, mens verden udenfor går amok. Hans nøgleord er venskab og sammenhold, men også konfrontation og de (det) nødvendige farvel.

‘Deliverance’ er relativt isoleret og dykker ikke helt ned i universet, men den kan sagtens læses for sig selv.. men bør så ikke erhverves for indholdet af zombier.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)