The Rise

0
Postet 1. april 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 278
 

I ‘The Rise’ følger vi Brian Williams og hans søster Sarah, da de sammen flygter fra invasionen af døde. I en evig utryg flugt, hvor de overraskes af deres egen formåen, teamer de op med andre overlevende i en verden der er svær at overleve i. En hverdag skabes, trods ringe muligheder, i et gruppe […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-riseI ‘The Rise’ følger vi Brian Williams og hans søster Sarah, da de sammen flygter fra invasionen af døde. I en evig utryg flugt, hvor de overraskes af deres egen formåen, teamer de op med andre overlevende i en verden der er svær at overleve i. En hverdag skabes, trods ringe muligheder, i et gruppe med militant ledelse, der mønstrer en form for infrastruktur i et samfund, der er bygget på loyalitet og forståelse, men som også erkender nødvendigheden af krav om samarbejde og bidrag til samfundet for at overleve.

Gareth Wood skrev den oprindelige udgave af ‘The Rise’ som blogindlæg tilbage i 2004-05, angiveligt på de samme dage som i bogen. Bogen er skrevet i dagbogsform, over det meste af et år i Brian’s liv, med (næsten) daglige tilbageblik og opsummering. Da den er skrevet som dagbog er den er ikke særligt personlig eller følelsesmæssig indadvendt og undervejs antager den en journaliserende stil, hvor den nærmest dokumenterer hændelserne. Formen gør det svært at komme rigtig tæt på andre end hovedpersonen, men de er ikke bare statiske bisiddere i handlingen; Det er lykkes Gareth Wood at skrive dem fornuftigt ind alligevel.

Jeg er imponeret af at ‘The Rise’ holder gnisten og er spændende, selvom der er tale om tilbageblik og referering. Der sker hele tiden noget nyt og det er ikke bare en lang ulidelig vandring gennem farlige landskaber. Den har en god naturlig og hjertelig atmosfære om sig. Den virker ægte – både i handlingsmønstre og -udvikling. Det er spændende at følge dem og de er nemme at relatere til. Jeg blev positivt overrasket. Den skaber ikke noget nyt, men den fortæller det anderledes. Kan anbefales.

Gareth Wood arbejder på fortsættelsen.

Da anmeldelsen blev skrevet var bogen ikke oversat til dansk.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)