The R33PR Virus

0
Postet 23. juli 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 268
 

:

Oprigtig og troværdig.
 

:

Monologagtig.
 

En bog ikke helt som de andre.

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Kan indeholde spoilers!

Nathan Barnes er en midaldrende mand. Han er lidt småskør og lidt doven og nok også en kende småfed. Han droppede ud af gymnasiet for en karriere hos politiet, men skader sendte ham ud af akademiet og han endte bag et skrivebord som politisekretær.

To my front is horror that could prevent me from reaching the ones I love. Behind is an urban wasteland that will harbor no peace.

Nathan følger R32PR virussets mutationer fra medierne og politiets nyhedsorgan qua sit arbejde som politisekretær. Han er overbevist om at det går den forkerte vej og handler ind og pakker, for at sikre den overlevelse som familien og ham har planlagt hos og på svigerforældrenes afsides gård.
Han skal bare have overstået sin sidste vagt.

R32PR virusset er slemt, men forværres da det muterer til R33PR. Pandemien skaber levende døde. Ret uhyggelige døde.

Nathan spærres inde i stationen sammen med sine kollegaer og som det gradvist forværres udenfor, stilles Nathan overfor et valg: Den ledende officer har tænkt sig at blive på stationen og vil ikke slippe sine folk. Nathan flygter. Han kan ikke tænke på andet end sin familie. Han vil hjem så hurtigt og nemt som muligt, men foran ham venter omkring 27 kilometer gennem zombieland. Kampen kæmper han ikke bare mod de døde, men også mod sin egen psyke og udholdenhed. Det bliver en tur der ændrer ham.

Jeg har mange ord jeg gerne vil kæde sammen med ‘The R33PR Virus’.
Indledningsvis: Den er anderledes. Den er god. Da historien fortælles gennem Nathans optik er den bevidst meget dokumenterende, skrevet time for time i små intense afsnit. Den kan godt virke meget ens i sproget – som en lang monolog, men det er tydeligt at Nathan har noget at fortælle og han går direkte i kødet på sin historie. Han er nærværende og personlig. Han skriver direkte og ærlig. Nathans person er hjertevarm og oprigtig og går under huden. Som læser føler man med ham og forstår hvorfor og hvor gerne han vil hjem til sin familie.

I bogen følger vi Nathans transformation fra en tilbagelænet familiefar til en person der kynisk og følelsesløst dræber for at nå sin familie. Den fortæller om mennesker der går til ekstremer for at redde og overleve og føler næstekærlighed, selvom de er omgivet af død og elendighed. Den er befriende på mange måder. Den er uden helte, verden hærges ikke af bander og den er troværdig og oprigtig; Ikke bare overfor læseren, men også sig selv.

Handlingen er set før, men vinklen er anderledes.
Bogen suger dig ind. Den er detaljeret og beskrivende. Zombierne er gyselige og den er blodig og makaber.

Den minder mig både lidt om Mathesons I Am Legend og lidt om Brooks World War Z.

Bogen og den løbende efterfølgers hjemmeside:
http://reapervirus.blogspot.com/p/introduction.html

R33PR Virus på Facebook:
http://www.facebook.com/thereapervirus


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)