The Midnight Man

0
Postet 27. maj 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 296
 

Bemærk venner! Glæd jer med mig. Den guddommelige Stephen Laws er tilbage i værkstedet og dette markeres med en revideret genudgivelse af ‘The Midnight Man’ på Samhain Publishing – med hvilken han slår sit forfatterskab fast med søm på adskillelige tommer. Skulle Hr. Laws havde forbigået dig, har du nogle fantastiske romaner til gode, og du […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

MidnightMan-The72lg

“Pissed yourself I see,” said the Pig-Man.

Bemærk venner! Glæd jer med mig.
Den guddommelige Stephen Laws er tilbage i værkstedet og dette markeres med en revideret genudgivelse af ‘The Midnight Man’ på Samhain Publishing – med hvilken han slår sit forfatterskab fast med søm på adskillelige tommer. Skulle Hr. Laws havde forbigået dig, har du nogle fantastiske romaner til gode, og du bør straks suse over til din foretrukne boghandel og anskaffe dig ‘Spøgelsestoget’ og ikke mindst den grumme ‘Had!’, som desværre er de eneste titler, der er oversat til dansk. Men lad dig ikke standse og lad mig anbefale ‘Spectre’, ‘The Wyrm’ og ‘Darkfall’ på engelsk. De er ganske glimrende.

Smid dig i sofaen med gardinerne for, tænd et par stearinlys, nap nogle peanuts.
Du er i godt selskab.

Jeg garanterer blod nok til en mindre blodbank, temaet er gys og gru og teksten er mørk og dyster. Det er god gammeldags uhygge, der dufter af nyopgravet kirkegårdsjord og smager af Poe og tidlig King – og er en stil som kun få formår at have succes med.

I could see flesh and substance forming around those sharp, skeletal features. Muscle, fibre and tissue began to knot and coalesce there. The grinning teeth were fading from view as that flesh formed and moulded.

‘The Midnight Man’ er en samling visuelle noveller, der er insinuerende i sit sprog og rige på metaforer og hentydninger, som man nu lige skal være på bølgelængde for at fange. Der var nogle af historierne, som må have ligget nederst i skrivebordsskuffen, men langt de fleste er dog rigtig gode og de bliver bedre og bedre mod enden. Jeg fornemmer at Laws bedst kan udfolde sig over flere sider, og at novellens begrænsede omfang lægger en dæmper på – ikke uhyggen – men den underliggende mystik. Sidstnævnte er nemlig altid til stede. Jeg ville skrive at novellerne er originale, men jeg synes det er et buzzord, der bør bruges varsomt. Novellerne er nok nærmere overraskende og opfindsomme – og man ved aldrig på forhånd hvilken type djævelskab, man støder på i hans litteratur.
Jeg finder det morsomt at høre om, hvordan historier i al almindelighed bliver til og Notes afsnittet sidst i bogen er ganske interessant og tilfredsstiller også det.

Alt i alt en super genudgivelse.

For nylig har Laws skrevet en novelle kaldet ‘The Greek Widow’ til samlingen When Darkness Calls, hvis overskud går til et velgørenhedsprojekt for autisme, og ligeledes har han doneret en novelle kaldet ‘Harbinger’ til et projekt, hvis overskud går til at støtte kræftramte.

‘The Midnight Man’ udkom første gang i 1999. Denne version er revideret og der er tilføjet materiale.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)