The Lurkers

0
Postet 21. april 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 

I Doverton, i tunneller under jorden, lever der små humanoide væsener. De er en afart af menneskene, men søger at udvikle sig. Det skal de bruge kvinder til. Mænd siger dem ikke noget. Dem slår de bare ihjel. Amy flygter fra sin voldelige kæreste, Piper, og hun ringer til Gary. Gary er hjemme hos sin […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

LurkersThe72lg

He’d almost decapitated her with his knife. All that was keeping her head attached to her shoulders was a belt of skin and some sinewy matter.

I Doverton, i tunneller under jorden, lever der små humanoide væsener. De er en afart af menneskene, men søger at udvikle sig. Det skal de bruge kvinder til. Mænd siger dem ikke noget. Dem slår de bare ihjel.

Amy flygter fra sin voldelige kæreste, Piper, og hun ringer til Gary. Gary er hjemme hos sin kæreste Wendy, der er jalous på Gary og Amy, for det er ret tydeligt, at de har haft et godt øje til hinanden længe, og hvis nu Amy pludselig er single, vil de måske finde sammen. Men de tager afsted for at hente hende.

Amy møder i mellemtiden Mary, Shannon, Jake og Steve. De er venner afsted på vej hjem fra en metalkoncert og de bliver og passer på hende til Gary og Wendy kommer. Mary og Shannon er lidt vilde med hinanden og er lesbiske nybegyndere, når deres samvittighed byder dem det.

De er alle trætte og følges til Sleep Tight Inn.
Som er samme sted Piper tilfældigvis søger hen i sin jagt på Amy.

Og jagt bliver der, både af Piper og de mystiske væsener.

It appeared human-like, but as if had ben left in a drier for too long. Its skin was pruned and withered like a rotten apple, and it wore what looked like some kind of burlap sack as a hooded suit. Suddenly, it erupted with squeals like shrieks from an injured cub

‘The Lurkers’ er Kristopher Ruftys debutroman og selvom den har modtaget gode anmeldelser og har fået 7 (af 9!) 5 stjerners anmeldelser på Amazon, så vil jeg nu alligevel stille mig lidt utilfreds.

Som udgangspunkt er bogen godt skrevet og vokser som siderne vendes, og bevares, hvis man tager de ukritiske briller på, så er der da tale om en underholdende historie .. men nu sidder jeg jo ikke her for at være ukritisk. Jeg synes historien bevæger sig på en noget tynd is. Karaktererne er svage og anonyme og reagerer ulogisk (hvorfor diskutere samlivsproblemer, når man sidder fanget i et bur under jorden og venter på at blive slået ihjel?) og de her små uhumske underjordiske væsener med pil og spyd virker altså ikke særlig frygtindgydende på mig. Nærmest komiske, uagtet deres handlinger. De minder mig mest om Rumpenisserne i Ronja Røverdatter. Gør det dem farlige? Og hvorfor sextemaet? Hvad vil Rufty fortælle? Det virker temmelig overflødigt og hvis det skal bygge karaktererne op, så lykkes det ikke og der burde faktisk være vigtigere ting at berette om. Piper er en kold djævel og nem ikke at bryde sig om og Amy løfter sig en kende over de andre, der er ret stereotype.
Men det redder den ikke.

Jeg kan sagtens more mig over bogen, men det er de ringe karakterer og det ulogiske, der ødelægger det for mig.
Det trækker op, at de har været til Kreatorkoncert, men hvor meget vil jeg ikke afsløre.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)