The Last Mailman

0
Postet 8. januar 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 228
 

Fra Permuted Press er modtaget ‘The Last Mailman’ af Kevin J. Burke. Sceneriet sættes med et Amerika, der har været hærget af zombier i mindst 4 år. De overlevende har fundet sammen i mindre samfund i få af de større byer, hvoraf vi hører om New York og Atlanta. Begge steder er valgt lokale præsidenter. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-last-mailmanFra Permuted Press er modtaget ‘The Last Mailman’ af Kevin J. Burke.

Sceneriet sættes med et Amerika, der har været hærget af zombier i mindst 4 år. De overlevende har fundet sammen i mindre samfund i få af de større byer, hvoraf vi hører om New York og Atlanta. Begge steder er valgt lokale præsidenter. Der fødes næsten ikke børn mere og fødedygtige kvinder er en sparsom ressource. Da Atlanta mener at have en vaccine mod zombiebid, går der politik i det og få udvalgte kvinder prostitueres i en handel på tværs af byerne.
DJ Haddox lever af at skabe vished om efterladte familiemedlemmer for overlevende i New York. Han tager udenfor murene og finder dem og tager noget betydningsfuldt med tilbage til de overlevende. Det gør ham til en ‘Mailman’.
Da et fly sendes mod Atlanta er han derfor selvskreven med hans erfaring udenfor murene. Det skulle bare være en hurtig tur. Til Atlanta. Bytte-bytte-købmand. Hjem igen. Men naturligvis går det ikke sådan. Flyet styrter ned og gruppen må kæmpe sig frem til Atlanta og tilbage igen.
Det bliver en begivenhedsrig tur, som ikke alle overlever, men hvor alle lærer noget om sig selv .. og hverken vaccinen eller Atlanta er som forventet..

‘The Last Mailman’ har mange styrker. Som roman – og særligt som debutroman – er den godt skrevet. Den har en fantastisk humor og en gnist, der tvinger dig frem gennem teksten – side for side. Den forsøger som udgangspunkt ikke at skræmme dig, men at fortælle en historie om overlevelse i et zombie inficeret landskab. Det gør den godt. Rigtig godt. Den er uprætentiøs og let læselig. Den tager ikke sig selv voldsomt højtideligt og seriøst.
Da jeg læste den så jeg i handlingen elementer fra The Breakfast Club, Escape from New York, I am Legend, Shaun of the Dead og nogle af bogens passager er så hysteriske, at de kunne være en del af den über-fantastiske ‘John Dies in the End’. Det er pæne titler for enhver roman.
‘The Last Mailman’ er sjov at følge og zombierne og verdens ruiner følger med som bonus. En af de få bøger jeg har læst, der på en plausibel måde, formår at blande humor og uhygge. Godt gået. Vel drejet.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)