The Haunter of the Threshold

0
Postet 14. februar 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 292
 

Henry Wilmarth var skør. Genial men skør. Da han tager sit eget liv, beder han Frank om at rydde alt sit materiale af vejen, så andre ikke fristes til at udforske det. Men Frank er interesseret og har egne planer. Da hans gravide kone, Sonia og hendes veninde Hazel ankommer til Henry’s hytte, er Frank […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-haunter-of-the-threshold

Henry Wilmarth var skør. Genial men skør. Da han tager sit eget liv, beder han Frank om at rydde alt sit materiale af vejen, så andre ikke fristes til at udforske det. Men Frank er interesseret og har egne planer. Da hans gravide kone, Sonia og hendes veninde Hazel ankommer til Henry’s hytte, er Frank taget til en anden hytte og fortæller han ikke ankommer foreløbig. Højgravide Sonia er sur over at være ladt i stikken, men også træt og udkørt, så Hazel får masser af tid til at undersøge Henry’s materiale og den lille by og får nys om hvad der egentlig er sket i byen, mens hun til stadighed kæmper med sine indre dæmoner og Frank bliver ved med at skyde sin ankomst ud. Der er virkelig noget galt i byen: Den er fyldt med monstre, både menneskelige og fra et andet plan og hvad er der det for noget med denne mørke røg og alle disse tentakler?

‘The Haunter of the Threshold’ er Edward Lee’s 3′ hyldest til H.P. Lovecraft universet. Det lykkes meget godt for Lee at skabe denne gotiske gammeldags stemning og en by, der ikke bare er skør, men helt og aldeles bindegal. Desværre går Lee’s søgen efter mere pornografiske ekstremer ud over selve Lovecraft aspektet og man ved ikke om den er skrevet for at søge grænser eller hylde Lovecraft. Det er synd for begge dele. Det burde begrænses eller deles op i to forskellige historier. Der er for meget sex og for lidt Lovecraft. Mere baggrund. Mere Lovecraft.

Det hele er lige i overkanten. Det er sygt, perverst, destruktivt, nedværdigende – også selv om eskapaderne forsøges lovliggjort med sygdomstegn. Fælt og ækelt og en forkærlighed for kropsvæsker og så lidt mere til. Det er Edward Lee og for pokker han kan skrive og formår at dreje en tekst, så det hele ryger lige ned (eller kommer op for nogle). Det er Edward Lee når han er bedst – eller værst. Bedøm selv.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)