The Gatekeeper

0
Postet 21. december 2011 af i Drama

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 361
 

*Denne anmeldelse kan indholde mindre spoilers* Fra forfatteren er modtaget ‘The Gatekeeper’. Denne bog overraskede mig på flere måder. Positivt burde jeg tilføje. Jeg havde naturligvis dannet mig et indtryk af hvad jeg skulle til at læse – men var alligevel slet ikke tunet ind på hvad der mødte mig. Bogen begynder mystisk og aggressivt […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-gatekeeper*Denne anmeldelse kan indholde mindre spoilers*

Fra forfatteren er modtaget ‘The Gatekeeper’.
Denne bog overraskede mig på flere måder. Positivt burde jeg tilføje. Jeg havde naturligvis dannet mig et indtryk af hvad jeg skulle til at læse – men var alligevel slet ikke tunet ind på hvad der mødte mig. Bogen begynder mystisk og aggressivt og som et voldsomt mordmysterie med en særegen kommissær, hvis bemærkninger og karaktertræk minder mig om Carl Mørck fra Jussi Adler-Olsen Afdeling Q serie. Ok, tænker undertegnede overrasket: Så dette er måske en mystisk og ond detektik-roman?
Men som efterforskningen fortsætter, blandes mere og mere mystik ind i drabene. Måske er det ligefrem ritualistiske drab? Og hvordan fremkommer de underlige, og nærmest umulige, brandmærker på stolene?
I bogen introduceres gamle kulte, en arv, mystiske rekvellier, og en klassisk god mod ond historie formes. Der tales om mægtige troldmænd. Om ‘Angelicus Infernus’ skrevet af Lucifer selv og hvis passager i rette hænder vil åbne en port til Helvede selv. Her bliver stilen som Dan Brown og Tom Egeland og vi hører om spådomme og Den Hellige Gral og Skæbnespyddet, om Tuatha Dé Danann og Kelternes Bog og keltisk mytologi, om golemmer og helvedes-hunde, runer, druider. Det er spændende og begivenhedsrigt og jeg sluger sådan mytologi nysgerrigt og råt og usødet. Og således også her.

Og igen: Jeg havde nu efterhånden omstillet mig til, at skulle læse en spændende roman om mytologiske mord, men her tog bogen endnu en drejning. For pludselig eksploderer bogen. Porten til Helvede åbnes, og man befinder sig i en hvirvelvind uden tøjler og bortset fra et gennemgående klientel, kunne det godt være to forskellige bøger. Den antager en episk størrelse efterhånden som morbide væsner vælter uhæmmet ud af Helvede. Lande må samarbejde og byer efterlades smadret og røde af blod. Lykkeligvis findes der en atomar løsning på alt, eller? Midt i dette mareridt følger vi vores hovedpersoner – og ikke midt vores detektiv-ven – i deres jagt på den troldmand, der åbnede porten og som kommanderer Helvedes bæster.

‘The Gatekeeper’ er mange ting på samme tid. Den er både eventyrlig og mystisk og lærerig og brutal og fyldt med monstre. For mit indre øje spiller en film om en slags eventyrlig Indiana Jones mod Helvede selv. Vores hovedpersoners navne er ikke helt humorforladte, men bær over med mig for ikke uddybe. I den negative vægtskål: Bogen kan godt virke en smule højtflyvende og det kan være svært at overskue hvem der er hvem og hvorfor, og hvad deres rolle er i det store puslespil .. for sådan virker bogen på mange måder. Et litterært puslespil lagt brik for brik og samlet af mange dele.

Kindle udgaven er set på amazon.com til den vanvittige sum af $0.99.
A steal really.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)