The Cage

0
Postet 24. marts 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 112
 

Personalet ved Big Bill’s Electronics er ved at lukke butikken for dagen, da den mørkt klædte mand med jagtgeværet træder ind. Heltegerninger efterlader grimme huller. Desuden skal han ‘kun’ bruge seks til sit formål. De resterende låses inde i et bur i baglokalet, hvor dyrt elektronisk materiel af forsikringsmæssige årsager opbevares og de hentes en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-cagePersonalet ved Big Bill’s Electronics er ved at lukke butikken for dagen, da den mørkt klædte mand med jagtgeværet træder ind. Heltegerninger efterlader grimme huller. Desuden skal han ‘kun’ bruge seks til sit formål. De resterende låses inde i et bur i baglokalet, hvor dyrt elektronisk materiel af forsikringsmæssige årsager opbevares og de hentes en efter en, mens de langsomt ædes op af stress og frygt. Hvorfor skal han netop bruge seks .. og hvad er det for en mærkelig lyd, der emmer fra butikken?

Novellen er en af de ‘lettere’ Keene noveller, men holder dig spændt til slutningen og som altid er Brian Keene garant for spænding og stemning. Han er ganske unik til at placere almindelige mennesker i ualmindelige situationer og rigtig god til at gøre dem nærværende og menneskelige og elskværdige – og sådan også i denne. Idéen til historien er faktisk opstået, da han selv arbejdede som daglig leder i en elektronik butik. Kendere vil kunne drage paralleler til Terminal og Kill Whitey. Anbefalelsesværdig. Naturligvis; Det er jo Brian Keene. Den er tidligere udkommet i den udsolgte: A Conspiracy of One.

Inkluderet som bonus materiale er:
‘Marriage causes cancer in rats’ fra Fear of Gravity.
‘Lest Ye Become’ fra No rest for the wicked.
‘Waiting for Darkness’ fra A conspiracy of one.
Alle disse ældre samlinger er udsolgte – så det er blot endnu en grund til at erhverve denne bog.

Da anmeldelsen blev skrevet var bogen ikke oversat til dansk.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)