The Bingo Hall

0
Postet 1. november 2014 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 103
 

Snart sommerferie. Arbejderklassen. Teenagere. De er tvangsindlagt til at følge mødre/mormødre/tanter til bingo, hvor de nærmest fungerer som tjenere. Når det er slut, frygter de allerede næste gang. Et nyt spillested kommer til byen, en indbydelse havner i postkassen – og der er endda penge med til at spille for. Alle tager afsted. Og det […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

the-bingo-hall

I’m feeling lucky tonight, baby.

Snart sommerferie. Arbejderklassen. Teenagere. De er tvangsindlagt til at følge mødre/mormødre/tanter til bingo, hvor de nærmest fungerer som tjenere. Når det er slut, frygter de allerede næste gang. Et nyt spillested kommer til byen, en indbydelse havner i postkassen – og der er endda penge med til at spille for. Alle tager afsted. Og det er en bingohal som ingen anden: Store præmier som alle synes at vinde, maden er så fantastisk at man slet ikke har lyst til andet. Ingen af dem kan få armene ned igen. Der spilles dagen efter igen og nu med endnu større præmier.

Men folk ændrer sig. De bliver grådige og onde, afstumpede og uden empati. Den gavmilde Mr. Big, der ejer bingohallen, synes at se yngre og sundere ud for hver dag der går. Intet er hvad det foregiver at være og de eneste der kan se det er nogle teenagere. De beslutter sig for at gøre noget ved det.

‘The Bingo Hall’ er letlæst og med sine små 100 sider er den næsten omme før man kommer igang. Det er vel et godt tegn. McKenzie smadrer en krukke med grådighed, fattigdom, ondskab og letkøbt lykke og samler stumperne til denne bog. Han muser om sjælen og spilafhængighed og legemliggør forventning og forfald. Det ligger i kortene hvad den handler om og det er ret let at se hvor den vil hen – måske lige bortset fra slutningen, hvor det hele går amok. Der er ikke meget personkarakteristik, men det er i orden for temaet er et andet. Rammerne for slutningen bankes hurtigt og simpelt op og det er tydeligt, at det netop er den McKenzie har glædet sig mest til at skrive. Det er en bog man læser en gang og nok kun den ene gang. Den er ikke dårlig … men jeg jubler heller ikke. Et hurtigt fix.

What looked like giant maggots, spikes lining their segmented bodies, were picking off the adults and…eating them, lifting them info the air and sucking them down.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)