Tequila’s Sunrise

0
Postet 8. maj 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 104
 

I forlængelse af “Jack’s Magic Beans” og “Take the Long Way Home” er på Deadite Press kommet “Tequila’s Sunrise”. Samlingen er tilsvarende de tidligere udgivelser og derfor genudgivelser af udvalgte noveller fra Brian Keene’s tidligere og desværre nu også udsolgte novellesamlinger. “Tequila’s Sunrise” byder på flere noveller end sine forgængere (8) og med omtrent samme […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

I forlængelse af “Jack’s Magic Beans” og “Take the Long Way Home” er på Deadite Press kommet “Tequila’s Sunrise”. Samlingen er tilsvarende de tidligere udgivelser og derfor genudgivelser af udvalgte noveller fra Brian Keene’s tidligere og desværre nu også udsolgte novellesamlinger. “Tequila’s Sunrise” byder på flere noveller end sine forgængere (8) og med omtrent samme sideantal (cirka 100) må det nødvendigvis betyde kortere noveller. Nu har sideantallet ikke nødvendigvis indflydelse på indholdet og jeg mener faktisk at der i denne er mere værdi for pengene. Historierne er velvalgte og går godt i spænd med hinanden. Usammenlignelige med Keene’s romanerne dog. Det er tydeligt, at der er lagt passion bag arbejdet, men også at der er lagt ditto mere bag romanerne. Flere af de korte skriverier, lugter af skrivebordsskuffe og bærer tydeligt præg af at være en pludselig tanke, der har drevet Keene til skrivemaskinen.
Det er “Tequila’s Sunrise” og “Bunnies in August”, der driver værket. For læsere af Keene’s andre romaner er titelnovellen et interessant møde med flere af hans 13 mytiske guder. Det virker som om den er skrevet for at uddybe kendskabet til dem – ikke bare for læseren, men også for Keene selv. En forfatter sagde engang, at efterhånden som han skrev bogen, lærte han også sine karakterer bedre og bedre at kende og ditto sådan muligvis også for Keene. Novellen er skrevet som et eventyr og meget bibelsk og bombastisk og kan virke en smule forvirrende. Keene muser over hvorfor Tequila er gudernes drik og hvordan ormen er endt i flasken. Det får vi så Keene’s svar på. “Bunnies in August” er en overraskende sørgelig og eventyr-agtig skriven om en fars sorg over sin søns død, blodigt kædet sammen med en plæneklipper og nogle kaninunger og efterfølgende skyldfølelse.
Novellerne i “Tequila’s Sunrise” er en gryderet af det skøre, det poetiske og det eventyrlige sådan godt blandet på kryds og tværs og efterfølgende tilsat en tilpas mængde humor. Det er Keene uden romanens drejebog og derfor mere interessant end spændende. Bogens temaer er graviditet, alderdom, børnedød. Ting som har haft indflydelse på Keene, og det virker som om han er meget påvirket af livets cyklusser og de udfordringer de byder.
En spændende bog til samlingen.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)