Taming of the Werewolf

0
Postet 3. juli 2011 af i Drama

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 104
 

Af forfatteren er modtaget “Taming of the Werewolf”. Bogen er et tankespind over Shakespeare’s skuespil Taming of the Shrewfra slut 15-tallet, hvor magten mellem kønnene bliver stillet til skue i renaissance Italien – men hvad nu hvis Katharina samtidig var varulv? Petruchio ankommer til Padova for at finde lykken: Et giftemål med en rig kvinde. Han […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Af forfatteren er modtaget “Taming of the Werewolf”.
Bogen er et tankespind over Shakespeare’s skuespil Taming of the Shrewfra slut 15-tallet, hvor magten mellem kønnene bliver stillet til skue i renaissance Italien – men hvad nu hvis Katharina samtidig var varulv?

Petruchio ankommer til Padova for at finde lykken: Et giftemål med en rig kvinde. Han hører om Katharina Minola, der dog er besat af en tunge og temperament som en fuld mand (hende kender jeg!) og som ovenikøbet kan forvandle sig til ulv. Faderen, der har opgivet af få datteren ægtet, er villig til at love hende væk sammen med en pæn sum penge, – samt naturligvis arven, når denne engang kommer.

Katharina er plaget af ulykkelig kærlighed.
Amadeo: Søn til en tjenestemand, ansat i et af familiens huse og hende, har haft et spirende forhold og netop da lidenskaben udfolder sig i skoven, angribes de af en ulv, der dræber Amadeo og skader Katharina, sådan at hun forbandes som varulv. Men forbandelse er måske voldsomt nok. Katharina er klar over, at hun bringer skam over familien og at de helst ser hende væk. De har kastet deres kærlighed til søsteren Bianca og tolererer, – men ignorerer Katharina. Så hun lukker sig inde i sig selv og sætter et skjold af ligegyldighed op for verden. Hun føler sig fri, når hun er ulv og kan rende gennem skoven. En frihed som søsteren Bianca misunder hende.
Det er tydeligt, at nu hvor pengene er indenfor rækkevidde, skal Petrucio bare have brylluppet overstået. Det ender i en skandale, hvor han tager sin brud med sig til Verona allerede inden festen begynder. Katharina er ked af det og har svært ved at være lydig for sin mand. Men er Petrucio virkelig så kynisk og uempatisk?
Petrucio vil tæmme det vilde i Katharina, og samtidigt lade ulven løbe frit, men er det muligt for ham og kan Katharina lære at elske sin nye mand? Gennem små udspekulerede prøver, belærer han hende om hendes nye rolle og om det lykkes til sidst vil vise sig, når de returnerer til Katharina’s familie i Padova, hvor alle er samlet med deres kvinder. Hvem er mest trofast? Hvem kommer når deres mand kalder?

Der er ganske givet utallige måder, at forstå denne og Shakespeare’s oprindelige stykke på, men for mig er det mere end noget andet, en historie om accept, tolerance og frihed i ægteskabet. Hvis Katharina på trods af vilddyret i hende accepterer sin rolle som hustru og hvad deraf følger, favner Petruchio også vilddyret i hende.

Men der er flere små spil gennem historien. Forholdet mellem Katharina og Bianca. At Katharina begynder at forvandle sig efter sin kærligheds død. Lucentio og Bianca.
Det er en historie og kærlighed og respekt og den overrasker mig ved at arbejde videre i rodekassen i mit hoved. Respekt for det. En kærligheds historie med stil.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)