Take the Long Way Home

0
Postet 30. april 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 104
 

Brian Keene’s ‘Take the Long Way Home’ blev skrevet til en antologi kaldet ‘On a Pale Horse’ og oprindeligt tænkt navngivet ‘Left behind’. På godt on ondt blev ‘On a Pale Horse’ ikke til noget og novellen blev i stedet udgivet i Brian Keene’s helt udsolgte novelle samling ‘Unhappy Endings’. Efter Keene’s skifte til Deadite […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Brian Keene’s ‘Take the Long Way Home’ blev skrevet til en antologi kaldet ‘On a Pale Horse’ og oprindeligt tænkt navngivet ‘Left behind’. På godt on ondt blev ‘On a Pale Horse’ ikke til noget og novellen blev i stedet udgivet i Brian Keene’s helt udsolgte novelle samling ‘Unhappy Endings’. Efter Keene’s skifte til Deadite Press har forlaget valgt at genoptrykke ‘Take the Long Way Home’ og sende den ud som en enkeltstående novelle. Et tyndt bind på omkring 100 sider inklusive forord af John Skipp og efterskrift af Brian Keene.
Brian Keene’s bøger har ofte et grundlæggende religiøst tema. Keene gør meget i sine overjordiske Lovecraft-agtige dæmoner. Der er ofte en hoved- eller biperson med et stærkt forhold til religion og dette kommer gerne til udtryk i teksten. Forskellen mellem denne og andre er, at det typisk ikke er det, der driver værket. Det er med til at skabe liv og flow og skabe personligheder. I ‘Take the long Way Home’ er temaet Kristi genkomst, der meldes med himmelsk basunlyd og følges af pludselige forsvindener (i følge Åbenbaringens Bog skal 144.000 udvalgte regere med Gud i himmelen) og dette muser Keene over i denne novelle. Den meget reliøse stemning i bogen og de mange modsætninger der mødes, overraskede mig, men gjorde ikke novellen ringere. I følge efterskriften blev Keene af de andre medskribenter på hvad der skulle have været ‘On a Pale Horse’ udvalgt til netop at skrive om dette emne og det må man jo sige han har gjort.
‘Take the Long Way Home’ er ikke en helt typisk Brian Keene novelle. Naturligvis har den super nerve og håndtérbare hovedpersoner, der er svære ikke at holde af og føle med – når det onde uundgåeligt rykker nærmere. En god person karakteristik kommer naturligt til Brian Keene. Den er dramatisk, godt beskrevet, har gode detaljer – og de blodige elementer er penslet tilstrækkeligt med rødt på skribentens lærred.
Alligevel er den anderledes.
Deadite Press har også genoptrykt ‘Jack’s Magic Beans’. Se andetsteds her på Trauma Magazine.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)