Skrig under vand

0
Postet 25. juni 2010 af i Krimi

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 310
 

Profileringseksperten Katrine Wraa, der netop er vendt hjem til Danmark efter i en årrække at have arbejdet i England, får sin sag for, da hun på sin første arbejdsdag i den danske politietat bliver bedt om at assistere ved opklaringen af et brutalt mord på en yngre fødselslæge. Ved første øjekast er der ikke meget, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Profileringseksperten Katrine Wraa, der netop er vendt hjem til Danmark efter i en årrække at have arbejdet i England, får sin sag for, da hun på sin første arbejdsdag i den danske politietat bliver bedt om at assistere ved opklaringen af et brutalt mord på en yngre fødselslæge.

Forside   til Skrig under vandVed første øjekast er der ikke meget, der tyder på, at lægen havde fjender, der ønskede ham død, men i løbet af efterforskningen, går det op for Katrine Wraa og hendes makker Jens Høgh, at der er flere, som nærede et dybtfølt had til ham.

Men mens de to nærmer sig et gennembrud i efterforskningen, følger en iskold morder dem fra sidelinjen. En morder, der er klar til at slå ihjel igen …

Katrine Wraa’s første sag under drabschef Per Krogh, er en spændende og forrygende fortælling i et meget hurtigt tempo, der gør den meget svær at lægge fra sig. Bogen er meget velskrevet i et dejlig nemt præcist og detaljeret sprog. Den inkluderer mange personer uden at virke uoverskuelig og flyvsk.

Denne anmelder kunne godt ønske sig mere baggrund og viden om perifære aktører: Der er sat meget fokus på Katrine Wraa og Jens Høgh’s roller. Det udgør dog ikke nogen mangel, undren eller løse ender i handling eller person-galleri, – men nærmere at der er rigelig med indhold at hælde i kommende romaner, så alt andet lige kan det faktisk kun blive endnu bedre. Bemærk endnu.

Handlingen er meget nuanceret og skifter godt fra sted til sted og person til person og efterlader et uhyggeligt indblik i morderens tanke, gøren og fortid. Læser ledes gennem et fornuftigt og logisk politiarbejde, hvor det er tydeligt, at forfatterne har undersøgt forskellige politi-procedurer. Denne anmelder tænker meget Sara Blædel ved et blik tilbage på bogen – og det er jo absolut ikke dårligt.

Øbro og Tornbjerg har bestemt gjort en meget, meget flot debut.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)