Shadows in the Mist

0
Postet 13. oktober 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 304
 

:

Spændende, mystisk og super atmosfære.
 

:

Militæret en kende stereotypt og nymodens, jævnfør historiens årti.
 

Jack Chambers er krigsveteran. Da han er ved at komme af dage, giver han sit barnebarn sin dagbog og en liste over gravsteder. Han beder ham tage til Tyskland, og bringe mændene fra hans deling hjem, – af hensyn til de døde soldaters ære og familie. Men hvad skete der i virkeligheden for The Lucky Seven? […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

First their flashlights located a severed arm, the hand still gripping the trigger of a rifle. The a helmet came into view. Strapped inside was a head trailing red sinews and a shattered neck bone. All around lay the remains of eight of the X-2 commandos who had followed Fallon into the warehouse. They looked as if they had fallen through a fan blade. There was not one dead German among them.

Jack Chambers er krigsveteran. Da han er ved at komme af dage, giver han sit barnebarn sin dagbog og en liste over gravsteder. Han beder ham tage til Tyskland, og bringe mændene fra hans deling hjem, – af hensyn til de døde soldaters ære og familie. Men hvad skete der i virkeligheden for The Lucky Seven?

Før oktober 1944, hvor de forsvandt sporløst, tog de en sidste hemmelig mission, der bragte dem til skoven i Hürtgen. De skulle kæmpe mod en SS styrke, men finder flere af dem ofret og hængt i træer og andre slagtet til ugenkendelige kødstykker. De finder mystiske runer i tyske bunkere og flere af dem har den samme drøm og opdager en tatovering, der både ændrer sig og varsler når noget slemt er i nærheden – og det ikke mindst, når de sære nazister med sværd og skjult i gasmasker. I skoven ligger en forladt kirke, der af SS er omdannet til en base hvorfra Operation Eisen Sarg udføres.

Har operationen noget at gøre med de voldsomme metalkister? Og det Noget, der går og står, men hvor den menneskelige lighed også ophører?
Det Noget der passer på det der gemmer sig i mineskakten under kirken?

Som I utvivlsomt udleder af ovenstående, er ‘Shadows in the Mist’ en meget mystisk og gådefuld roman, der på en og samme gang, involverer frimurere, nazister, jødisk magi, nordisk mytologi og teutoner. Brian Moreland har styr på historikken og har baseret romanen på aktuelle hændelser (bevares) og han synes hele tiden at finde nyt at smide ind for at holde  læseren fanget og det lykkes til fulde og helt til sidste side. Scenen sættes og atmosfæren flyder fra siderne. Kampscenerne er beskrevet, så man mærker frustrationen, kulden, larmen, skyttegravsfødderne. Det er rigtig god underholdning. Bevares militæret er en kende stereotypt og er meget nymodens i deres tunge og tale (og brugen af den populære zombie i handling fra 40’erne generer mig), men det trækker ikke så lange skygger, at den gode underholdning i ‘Shadows in the Mist’ spoleres.

Personerne og handlingen krøb ind over mig fra de første sider og holdt mig i hånden gennem hele rutchebaneturen.
De 304 sider virkede alt for korte. Flot.

‘Shadows in the Mist’ er Brian Morelands debutroman og den vandt en guldmedalje for bedste gyser roman i en international konkurrence.
Bogen er genoptrykt af Samhain Publishing i oktober 2012. Anmeldelsen er af denne udgave.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)