Serial

0
Postet 12. oktober 2013 af i Krimi

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 67
 

:

Super idé. Lige på og hårdt.
 

:

Gennemskuelig. Ret ordinær.
 

El Paso. Et dobbeltmord. Signaturmord. Øjet fyldt med utallige tandstikker. Morderen har givet medierne besked. Politiet kan ikke holde det hemmeligt. Manipulation. To seriemordere huserer i El Pasos gader. De er navngivet Toothpick Killer og Desert Ripper. Byens mediebillede er ikke stort nok til dem begge, så de vil drive hinanden ud ved en kamp om […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Denne anmeldelse kan virke afslørende.

Serial72lg

The machete sunk into the supine girl’s breast, cleaving through until it thunked against bone. The impact sent vibrations dancing up his arm. Her sightless eyes stared away without knowing the brutality being inflicted upon her husk.

El Paso. Et dobbeltmord. Signaturmord. Øjet fyldt med utallige tandstikker. Morderen har givet medierne besked. Politiet kan ikke holde det hemmeligt. Manipulation.

To seriemordere huserer i El Pasos gader. De er navngivet Toothpick Killer og Desert Ripper. Byens mediebillede er ikke stort nok til dem begge, så de vil drive hinanden ud ved en kamp om mediernes gunst. Det resulterer i mere dristige mord og flere offentlige uhyrligheder.

Isaac Grant er politimand og sat på sagen. han ved nu hvem den ene morder er og beslutter sig for at afsløre ham på fersk gerning.

‘Serial’ er en hurtig lille dosis krimisplat, men så heller ikke mere. Den er drevet af denne idé om to seriemordere der skal overgå hinanden, og er herefter løst spundet ind i en politiverden uden dybde – formentlig som en ekstra dimension og med den tanke, at det skal bibringe overraskelse til novellen. Det virker bare ikke. Der er ikke noget, der giver læseren et incitament til at ville lære det bedre at kende.
Politiarbejdet er billigt købt og lagt så meget i baggrunden at det virker amatøragtigt. Inspektørens sløsede holdning til de voldsomme (kendis) drab er meget useriøs, og på den måde falder hele den ene del af novellen til jorden. Er man i stand til at abstrahere fra det element, kunne novellen faktisk godt eleveres til andre højder. Den bliver det bare ikke rigtigt. Tanken om to konkurrerende mordere er cool og deres blodige kamp om rampelyset et super hint om hvad der venter. I så fald bør den bare være længere. Den er nem at gennemskue og flyver fra den ene splattede forbrydelse til den anden. Der bør være mere baggrund og den bør  være mere udspekuleret for rigtig at virke. Hvis dette blev koordineret med Marquitz’ korte betænkningstid og hans kontante skrivestil, kunne det såmænd blive ret fedt. De voldsomme beskrivelser trækker en halv til en hel stjerne op.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)