Roads Less Traveled – The Plan

0
Postet 11. september 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 238
 

Kasey Stratford bor isoleret på en gård i vest Virginia’s bjerge. Gården er omgivet af skov og der er et stykke til den nærmeste by. Idyl for nogen og kedeligt for andre. Kasey bor der af egen fri vilje. Sammen med vennen Ben har hun tilrettelagt en plan, der skal holde dem i live, når […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

roads-less-traveled-the-plan

Kasey Stratford bor isoleret på en gård i vest Virginia’s bjerge. Gården er omgivet af skov og der er et stykke til den nærmeste by. Idyl for nogen og kedeligt for andre. Kasey bor der af egen fri vilje. Sammen med vennen Ben har hun tilrettelagt en plan, der skal holde dem i live, når det uundgåelige zombie-udbrud kommer. Hun har fyldt reoler med konserves og i laden er et skjult rum, hvor de kan bo når horderne finder vej.

Da De Døde rejser sig og fylder mediebilledet og spreder rædsel, kommer det derfor ikke som nogen overraskelse for hverken Kasey eller Ben. Ben flygter fra sit kollegie sammen med få med-studerende og sætter kursen som aftalt mod Kasey.

Kasey er så velforberedt, at det lykkes hende at leve et relativt normalt liv midt i apokalypsen. Men når alt er minutiøst planlagt skal der ikke meget til at vælte det hele.

Kasey har kontakt med veninden Mia i D.C. over det stadigt fungerende internet og hun er ked af ikke at kunne hjælpe hende. Da Kasey en dag ikke hører mere fra hende, må hun gå ud fra at Mia er død. Men Mia har forladt sit hjem og er på vej mod Kasey. En farlig tur der ender meget ironisk.

Kasey er en kvinde og vil gerne behandles som sådan, men kontrol og ordrer kommer naturligt for hende og styringen er med til at dæmpe hendes frygt. Ben og hendes plan er gennemtænkt, men tager ikke højde for andre end dem. Mennesker er forskellige og ikke alle har nemt ved at indordne sig – eller forholde sig til isolationen og det depressive i at bo afsides og vide at zombier hærger byerne – eller den overhængende fare ved de fanger, der er brudt ud fra et nærliggende fængsel – og ser apokalypsen som deres kald til at lege ødelandets konger.

Midt i interne stridigheder må et hold sendes ud for at skaffe medicin og smertestillende, for Mia er dukket op og bringer dårlige nyheder. Noget er fulgt efter hende og er på vej mod gården.
“Roads Less Traveled – The Plan” ender med at overraske mig positivt.
Den begynder meget useriøs og parodiøs. Kasey som det eneste solide anker i et cirkus hvor hovedpersonerne bærer ungdommens naivitet og tåbelighed og som er beskrevet ved morskab over at sprænge zombier i stykker og latter på de forkerte tidspunkter. De blærer sig og driller og er alt for dagligdags i samtaler og handlinger og humør. Ikke naturlige reaktionsmønstre, når De Døde banker på døren – og det er ikke for at bede om en kop sukker. Det efterlader læseren uden følelser for dem med tanken om, at så er de sq selv ude om det.

Men det hele ændrer sig når bogen tager fat og efterfølgende sidder jeg og spekulerer på om ovenstående er en bevidst genistreg eller ringe karaktertræk .. eller måske noget et sted midt i mellem. Sidstnævnte virker mest plausibelt. Det er som om C. Dulaney lige skal i gang med historien, men den glider til gengæld også godt der efter. Karaktererne modnes og udvikler sig og virker meget mere levende og troværdige.

Historien er spændende, omend ikke nyskabende, men skrevet med en kvindes ømhed og forståelse for bløde værdier. Jeg kom flere gange til at tænke på at “Roads Less Traveled”-serien godt kan ende med at være for zombierne som Twilight var for vampyrerne og det er nu alligevel meget flot. Her er det på sin plads at skrive at serien er tænkt som en trilogi.

Spændende. Glæder mig til at læse mere.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)