Rise Again

0
Postet 12. juni 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 384
 

Ben Tripp leder os med sikker hånd ind i fortællingen om den hårdkogte kvindelige Sheriff Danielle Adelman. Danny, der er dekoreret for sine 4 operationer i Irak, drikker lidt for meget og er lidt for varsom og krigs-spøgelset prikker hende lidt for tit på skulderen. Det er som om, hun aldrig er kommet tilbage fra […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Ben Tripp leder os med sikker hånd ind i fortællingen om den hårdkogte kvindelige Sheriff Danielle Adelman. Danny, der er dekoreret for sine 4 operationer i Irak, drikker lidt for meget og er lidt for varsom og krigs-spøgelset prikker hende lidt for tit på skulderen. Det er som om, hun aldrig er kommet tilbage fra krigen. Dette er den væsentligste grund til at hendes lillesøster vælger at forlade hende .. netop før hele helvede bryder løs.
Det tager ikke mange sider før de første begynder at falde om – for at rejse sig igen. Herfra udvikler dramaet sig hurtigt og Danny skal forsøge at danne sig et overblik over situationen, mens vejene ud af Forest Peak spærres af bilkøer og kaos. Forest Peak er en dødsfælde – i umiddelbar fare for at blive overrendt af zombier – og en gruppe med hende i spidsen drager afsted.
I relativ sikkerhed efterlader hun gruppen i et bygningskompleks i ødelandet og sætter i en nærmest håbløs eftersøgning på sin lillesøster, der jo reelt kunne være taget hvorhen det skulle være, men også være længe død – og genopstået. I ødeland opdager Danny, at hun slet ikke er så hårdkogt som hun bilder sig ind, og at hun måske har mere brug for støtte end hun er klar over.
Og dog.
Da Danny vender tilbage efter sin søgen, er komplekset indtaget af macho soldater med ublu tanker og manglende samvittighed. Endnu engang må Danny finde sin kriger frem ..
“Rise Again” er meget flot og levende skrevet. Den er meget visuel og det er nemt at se handlingen for sig. Dialogen og reaktionsmønstrene virker naturlige og den udvikler sig fornuftigt – omend en kende langsomt. Bogen er underholdende, men uden at være frisk og inspirerende. Det virker som om Ben Tripp har haft en masse at fortælle i begyndelsen af bogen, hvorefter nerven ebber stille ud i midten af bogen, hvor den står forholdsvis meget stille. Heldigvis finder den dog sin mistede intensitet igen i sidste tredjedel. Bogen handler meget – næsten for meget – om Danny og selv om hun er sej og interessant er monologen lige rigelig lang og stemmen lige lovlig ens. Bogen minder mig meget om AMC’s serie: “The Walking Dead” med alt hvad det indebærer af amerikansk korrekthed og forudsigelighed.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)