Remains of the Dead

0
Postet 21. januar 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 236
 

I ‘Remains of the Dead’ er vi ude i fremtiden. Byerne er hærgede ruiner. Butikkerne er tomme og spiseligt mad må man lede længe efter. Et hold overlevende flyver rundt og indsamler zombier til forskning. De overraskes af overlevende I en verden af døde og Cahz må tage svære beslutninger, da der ikke er plads […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

remains-of-the-deadv2I ‘Remains of the Dead’ er vi ude i fremtiden. Byerne er hærgede ruiner. Butikkerne er tomme og spiseligt mad må man lede længe efter. Et hold overlevende flyver rundt og indsamler zombier til forskning. De overraskes af overlevende I en verden af døde og Cahz må tage svære beslutninger, da der ikke er plads til alle i helikopteren. Hvem skal reddes – og hvem skal blive tilbage til helikopteren returnerer? Ikke alle overlever ventetiden .. men – sådan helt ærligt – det forventede du vel heller ikke ..

‘Remains of the Dead’ er lige på og hårdt. Den er meget intens og handlingen er meget levende (haha). Den har meget flotte beskrivelser, der er minutiøse og handlingsmættede. Den er velskrevent og har troværdige karakterer. Den følger sin tidsramme tæt og dvæler ikke ved unødvendigt materiale. Den har ikke en overskyggende mantra eller en dybere mening at forholde sig til. Det er ganske forfriskende. Der er tale om en rum tids ren overlevelse i vores hovedpersoners liv og heri leveres nogle virkelig spektakulære kampscener. Den formår at hæve sig over ligegyldig G.I Joe zombie slagtning og fortæller om sammenhold, og om hvor godt vi i virkeligheden kender hinanden. Den prikker til sine karaktererne – kan de holde til presset?

‘Remains of the Dead’ er en fortsættelse af Iain McKinnon’s ‘Domain of the Dead’. Det ærgrer mig, at jeg ikke har læst den første bog i serien, da jeg føler jeg mangler noget baggrund og basal historik. En kritik af ‘Remains of the Dead’ skulle netop være, at den burde kunne stå mere for sig selv. Jeg mangler et forhold til hovedpersonerne fra begyndelsen af bogen, for det er først senere i bogen de står klare for mig. Her er deres personlighed defineret af deres handlinger – men jeg mangler stadig at holde af dem og føle med dem.

Jeg købte ‘Domain of the Dead’ til sølle $2.99 i december og vil se frem til at læse den og andet Iain McKinnon finder på. Det er helt sikkert.
Et spændende begivenhedsrigt læs.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)