Redheads

0
Postet 31. august 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 312
 

:

En fuldendt, detaljeret og opfindsom debutroman.
 

:

Den teknologiske del fylder meget og trodser virkeligheden et par gange.
 

Chris Wilcox har ledt efter sin kones morder i årevis. Han har planlagt, undersøgt og forberedt. Han har ansat en privatdetektiv og sammen har de støvet en masse information op. Han ved at morderen går efter rødhårede piger. Han ved at ofrene bliver tortureret og spist, samt at han kan finde på at gemme stykker, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

rhlg

She was a redhead and fit the basic pattern.

Chris Wilcox har ledt efter sin kones morder i årevis. Han har planlagt, undersøgt og forberedt. Han har ansat en privatdetektiv og sammen har de støvet en masse information op. Han ved at morderen går efter rødhårede piger. Han ved at ofrene bliver tortureret og spist, samt at han kan finde på at gemme stykker, som han vender tilbage og tilbereder. Ofrene findes over hele jorden, altid med kort afstand til en havn. Han har dræbt sine ofre over en periode på flere årtier. Han synes altid at være et skridt foran dem og sporet går altid koldt.

Chris møder Julissa og Westfield. Westfield er i samme situation og Julissa har netop mistet sin søster til ham. De udveksler teorier og erfaringer og som et erfarent team – og godt hjulpet af Julissas teknologiske evner – beslutter de at finde ham sammen.

Chris finder spyt fra morderen og med sin formue i baghånden får han et laboratorium til at undersøge DNAen. Formålet er at visualisere ham, hårfarve, bygning, øjne, men svaret er ikke som forventet. DNA-sekvensen har nemlig for mange kromosomer. Flere end menneskeligt muligt.
Hvad er det, de er efter?

‘Redheads’ er en fuldendt og sublim debutroman. Den virker gennemtænkt og godt plottet ud. Forfatteren åbenbarer hele tiden nyt materiale, hvilket gør at den holdes interessant og spændende og det tilfører fornemmelsen af høj intensitet. Man føler at man er lidt bagefter og lige skal have afklaret næste træk, før man kan lægge den fra sig. Det er derfor også en fornøjelse at åbne den og fortsætte hvor man slap.

I’ll start from the top and just go down. He ate off her face. There were bite marks in her facial bones underneath her nose. Which he bit off. He bit and shook until he pulled her face completely away from her skull. Most of it was missing and was never found. The presumption being, he swallowed it.

Bogen er meget detaljeret, både i dens visuelle- og teknologiske del. Den er opfindsom. Der er taget nogle litterære friheder ved sidstnævnte, men det får den dog ikke til at falde til jorden. Den kombinerer noget gotisk og moderne på en flydende og plausibel måde. Det er en anderledes teknologisk thriller, uden dog alligevel helt at være nyskabende. Den har samme dramatisk efterforskende kvalitet over sig som en Michael Connelly roman, og samme intelligente uddybende kvalitet som en Michael Crichton roman. Splejset, naturligvis, med Thomas Harris’ kyniske brutalitet (Hannibal Lecter dog uden sammenligning.) Den vil appelere til både læsere af krimithrillere og gysere. Den er ikke helt for grum til at afskrække og alligevel tilpas visuelt engageret til at holde på fans af gysere.

Jonathan Moore er et super talent, som jeg glæder mig meget til at stifte yderligere bekendtskab med.

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)