Price of Admission

0
Postet 24. november 2011 af i Drama

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 206
 

Denne anmeldelse indeholder spoilers. Fra Sylvia Shults er modtaget ‘Price of Admission’. Mød Jessica. En ganske almindelig pige i tyverne. Hun forsøger at stille sig tilfreds med sit job som receptionist i en bank, sit mondæne liv og sin kæreste – som hun prøver at overbevise sig selv om, at hun er forelsket i. En […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

price-of-admissionDenne anmeldelse indeholder spoilers.

Fra Sylvia Shults er modtaget ‘Price of Admission’.

Mød Jessica. En ganske almindelig pige i tyverne. Hun forsøger at stille sig tilfreds med sit job som receptionist i en bank, sit mondæne liv og sin kæreste – som hun prøver at overbevise sig selv om, at hun er forelsket i. En dag i banken finder hun fribilletter til en forlystelsespark og de tager snart afsted. Jessica med tanken om, at det kan være et veltrængt spark til forholdet. Parken er mystisk og uhyggelig. De går ind i Det Hjemsøgte Hus. Dette er sidste gang hun ser sin kæreste, for de kommer fra hinanden og da Jessica tumler bange ud af huset er verden en anden. En helt anden.
Jessica er transporteret tilbage til 1927 og møder snart Maximillian. Han hjælper hende. Fortabt som hun er. Maximillian er opofrende og empatisk og venlig og uundgåeligt finder Jessica interesse for ham og lægger ører til hans sørgelige historie.
Maximillian er i virkelighed søn af en ambitiøs russisk aristokrat. Familien har endda forbindelser til Tsar’en. Det er farens ønske at Maximillian uddanner sig som doktor, men han tvivler på sine egne evner og mangler lysten. Til en fest hos Tsar’en beklager han sin nød og svaret – i virkeligheden en gave – fra Tsar’en ændrer hans liv. Max søger nye udfordringer herefter. I virkeligheden flygter han. Han ender i Italien’s Venedig, hvor han forelsker sig i en pige fra et kloster og for at få adgang, må han udgive sig for musiklærer. Der går længe og da han endelig får adgang er Cecelia død. Hun var dødeligt syg. Musikken hendes eneste kærlighed og lindring.
Død omgiver ham. Et brev beder ham haste hjem, .. men da han ankommer er det for sent og både hans mor og far er døde. Alt er ældet omkring ham. Hans bitre bror prøver at tage hans liv. Max undslipper og drager verden tynd herefter. Holdt ung af musikkens kræfter. Men sorg og ulykkelig kærlighed forfølger ham. Der er en pris at betale for Tsar’ens gave.

‘Price of Admission’ er en meget sød og passioneret roman fra Sylvia Shults. Den begynder og ender relativt uhyggelig. Man føler Max’s sorg og forstår den trøst, som han finder i musikken. Den er velskrevet og fangende. Karakteren Jessica kunne udvikles, men blegner side om side med Max, der overtager handlingen kort inde i bogen. Jessica’s opførsel efter en tidsrejse føles lidt tynd. Bogen holdt mig underholdt og fanget på trods af den relativt udramatiske historie. Den har noget over sig. Som duften af god kaffe. Noget gammeldags. Noget mystisk. Tilsvarende stemning havde Sylvia Shults anden bog: ‘Taming of the Werewolf’, der også er anmeldt på Trauma Magazine. Kudos til Sylvia for det.

Men hvordan kommer Jessica tilbage til sin egen tid igen?
Åh! Og Maximillian er i virkeligheden fra 1691.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)