Population Zero

0
Postet 21. maj 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 112
 

Todd Hammerstein, der er plaget af en begivenhed i sin barndom, som efterlod ham uden mor og far, er nu et aktivt medlem af aktivist gruppen Zero Population. Gruppen ser sig som miljøforkæmpere og går ind for tvungen sterilisation, som et nødvendigt onde mod overbefolkning og overlast på jordens resourcer. Til hverdag arbejder Todd i […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Todd Hammerstein, der er plaget af en begivenhed i sin barndom, som efterlod ham uden mor og far, er nu et aktivt medlem af aktivist gruppen Zero Population. Gruppen ser sig som miljøforkæmpere og går ind for tvungen sterilisation, som et nødvendigt onde mod overbefolkning og overlast på jordens resourcer. Til hverdag arbejder Todd i byens bistandskontor, hvor han skal beslutte om ansøgerne er berettiget til ydelser eller ej. Drevet af afsky over svage uhjælpelige tilfælde som gravide stofmisbrugere, overvægtige og alkoholikere ser Todd sig selv som frelser ved at tilbyde ydelserne og se gennem fingre med andre dokumenterede episoder – ved at ansøgerne kvitterer med en abort og sterilisation. Alt imens Todd diskuterer ret og forkert med sig selv tager han sit virke på et helt nyt plan og begynder selv at udføre disse sterilisationer. Det store dillema for Todd opstår, da han er forbi sin tidligere kæreste og finder ud af at hun er gravid med hans barn, men til sidst får han dog hjælp fra en uventet kant.
“Population Zero” er en længere novelle på over 100 sider, der er udgivet på deadite press. Jeg kan ikke finde ud af om den sjovere end den er grum – eller hvilklen hensigt Wrath James White havde den han skrev den. Det kan ikke undgåes, at bogen flyder med sociale undertoner, og der ligger det spørgsmål i handlingen, hvilken værdi og formål det har at putte penge i en elendighedens cirkel, men det svæver også i teksten at vi skal være glade for hvad vi har og lære at se vores såkaldte ‘nød’ i relief til de virkelig trængende.
Bogen er relativt forudsigelig, men brillierer i sin nøgtern kolde facon. Den har meget fæle og ækle beskrivelser, men jeg lo mere en væmmes undervejs i den. Beskrivelsen af sterilisationen efterlod endog en svag smerterefleks i mine nedre dele.
En udemærket bog.
Jeg kunne godt læse mere af Wrath James White.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)